Ekonomik krizi fırsata nasıl çevirebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik krizi fırsata nasıl çevirebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 15:22

Küresel ve yerel ekonomik krizler akıllıca atılan adımlarla iş dünyasında bir anda şirketinizi farklı konumlandırmanızı sağlayabiliyor. İşte ekonomik kriz dönemlerinde yapmanız gerekenler...

Haberin Devamı

Küresel veya yerel çapta krizler işletmeleri etkileyen başlıca unsurlar arasında önemli bir yer kaplıyor. Kriz dönemleri şirketlerin kendi kaynaklarını test etmesi açısından mihenk taşlarını oluşturuyor. Bu krizleri fırsata çevirirken de doğru bakış açısı ve değişim potansiyeline ayak uydurmak önem taşıyor. Yeni planlamalar yapmak ve süreçleri tekrar ele almak krizleri fırsata çevirmenin ilk adımları olarak sıralanabilir. İşte ekonomik krizi fırsata çevirmenin yolları:

1. Müşteri geri bildirimlerine önem verin

Kriz zamanlarında müşterilerin geri bildirim ve önerileri oldukça önem taşır. Müşterilerin taleplerine göre önlem almak ve değişik yollar izlemek işlerde krizi önlemenin ve yeni fırsatlar yaratmanın en etkili yollarından biri. Müşteri memnuniyetine göre hareket etmek işlerinizi tekrar canlandırabilir. Müşterilerin ilgi gösterdiği şeyler için kaynak yaratmak gereksiz para harcamanızı da önler.

Haberin Devamı

2. Değişime ayak uydurun

Değişen piyasa koşulları ve yeni trendlere ayak uydurmak krizi atlatmanın ve var olan fırsatları yakalamanın en iyi yolları arasında. Farklı pazarlama ve satış yolları geliştirmek ve bu süreçleri yenden ele almak çok farklı müşteriler ve daha farklı satış yöntemleri keşfetmenizi sağlayabilir. Bu da işletmenin krizleri fırsata çevirmesinde rol alabilir.

3. Rakiplerinizden farklı ürünler piyasaya sürün

Rakiplerinizden ayrışmanızı sağlayan ve sizi bir adım öne geçirecek olan ürünlere yönelin. Fiyat açısından daha avantajlı ve hızlı satışı olan ürünlere kaynak ayırmak kriz dönemlerinde daha fazla satış ve kar etmenizi sağlayabilir ve hatta krizi fırsata çevirmenize vesile olabilir.

4. Yeni pazarlar ve yeni satış kanallarına odaklanın

Kriz zamanında yeni ve keşfedilmemiş pazarlara odaklanmak ve yeni satış kanalları oluşturmak krizi yenmenin en temel yolları arasında. Ürünlerinizi farklı pazarlarda test etmek ve satış artırıcı faaliyetlerde bulunmak belki de size yepyeni ve daha karlı bir pazarın kapılarını açabilir.

5. Değişim ve yenilikten korkmayın

Krizi fırsata çevirmenin belki de en önemli kuralı değişime ve yeniliğe açık olmaktır. Eski ve işlemeyen süreçleri tespit edip bunları inovatif yöntemlerle ve zamanında çözme yeteneği krizi aşmanın ve yeniden doğmanın altın kuralı olarak ortaya çıkıyor.

BAKMADAN GEÇME!