E-ticarette fark yaratabileceğiniz video içerik türleri

Güncelleme Tarihi:

E-ticarette fark yaratabileceğiniz video içerik türleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 11:30

Kullanıcıların video içerikleri daha fazla tercih etmesi e-ticarette bu içeriklerin yaygınlaşmasını sağladı. Rakiplerinizin arasından sıyrılıp sizi öne çıkartacak video içerik türlerini not edin.

Haberin Devamı

Video içerikler son dönemlerin en popüler içerik türleri arasında bulunuyor. E-ticaret sitelerinde de video içerik üretimi hız kazanmaya başladı. Markaların kullanıcı ile etkileşime girmesinde etkin ve pratik bir yöntem olan video içerikler de türlerine göre çeşitlilik gösteriyor. Peki e-ticarette fark yaratabileceğiniz video içerik türleri neler?

  1. Şirketinizi tanıtan videolar

Şirketinizi tanıtan videolar aracılığıyla kullanıcılarınızla iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Şirket içi eğlenceli anlar kadar çalışma anlarınızı da kullanıcılarla paylaşmak kendinizi daha yakından tanıtmanız konusunda da size fırsat verir. Samimi paylaşımlarınızla müşterilerinizle aranızda bir bağ kurma şansınız da var.

  1. Ürün tanıtım videoları

Ürün tanıtım videoları e-ticaret sitelerinde en sık paylaşılan video türlerinden biri. Ürün tanıtım videoları çekerek ürünleri kullanıcılara daha yakından tanıtabilir ve ürünlerin nasıl kullanılacağı hakkında onları bilgilendirebilirsiniz. Ürünün kullanım anını görüntülemek kullanıcıların ürün hakkında detaylı bir izlenim kazanmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı
  1. Üretim videoları

Ürünlerinizin nasıl üretildiği ve üretim aşamalarını anlatan videolar ürün hikayenizi kullanıcılarla paylaşmak ve ürüne değer katmak için faydalı videolar arasında. Üretim videoları ürünlerin kalitesini de kullanıcılara anlatması bakımından faydalı içeriklerden.

  1. Ürün karşılaştırma videoları

Ürün karşılaştırma videoları kullanıcıların ihtiyaçlarına göre hangi ürünü almaları gerektiği konusunda oldukça faydalı. Aynı sınıfta yer alan ürünlerin özelliklerini ve performanslarını kullanıcılarla paylaşarak onların bu konuda fikir sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.

  1. Blog videoları

Blog videoları ile kullanıcıları belirli konularda bilgilendirebilir ve eğlenceli konu başlıklarıyla etkileşim oranınızı artırabilirsiniz.

  1. SSS videoları

Sık sorulan soru başlıklarını belirleyerek bu konularda müşterilerinize bilgi verebilir ve akıllarındaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Ürün, teslimat ve iade gibi pek çok konuda en çok sorulan soruları derleyerek çeşitli videolar çekebilirsiniz.

  1. Kampanya ve fırsat videoları

Belirli dönemlerde düzenlediğiniz kampanya ve fırsat duyurularını çektiğiniz videolar aracılığıyla hem sitenizden hem de sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak duyurularınızın kısa sürede etkinlik kapsamını genişletebilirsiniz.

Haberin Devamı
  1. Yeni ürün duyuruları

Piyasaya yeni çıkaracağınız ürünleri şık ve etkileyici bir ürün duyuru videosu ile tanıtabilirsiniz. Bu tarz içerikler merak uyandırıcı etkileriyle ürününüzün iyi bir şekilde tanıtımını yapmanıza yardımcı olur.

BAKMADAN GEÇME!