Az sermaye ile yapılabilecek iş fikirleri

Güncelleme Tarihi:

Az sermaye ile yapılabilecek iş fikirleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 12:00

Diğer iş kollarına göre daha fazla çalışma ve zaman gerektiren bu işler ile az sermayeniz olsa bile başarılı olma ve rakiplerinizden sıyrılma avantajı elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Her işin sermaye gerektirdiği düşüncesinin aksine bazı iş dallarını az sermaye ile gerçekleştirmek de mümkün. İşte az sermaye ile yapılabilecek iş önerileri;

1. Yaşam koçluğu

Yaşam koçluğu son dönemlerde popüler olan meslek dallarından biri. Yaşam koçluğu eğitimi alarak ve çeşitli sertifikalarla birlikte yaşam koçu olmak mümkün. Kişilerin kariyer, sosyal hayat ve ilişkiler konusundaki çıkmazlarında onlara yardım etmek ve yol göstermek gibi amaçları olan kariyer koçları danışanlarının hayat kalitesini artırıyor. Yaşam koçluğuna home office olarak çalışarak veya bir ofis tutarak başlamak da mümkün.

2. Muhasebe işleri

Ev ortamında ve çok az sermaye ile muhasebecilik yapmak mümkün. Çeşitli firmaların muhasebe işlerini ve yıllık muhasebe cetvellerini takip ederek belirli bir miktarda gelir elde edebilirsiniz. Üstelik firma sayınızı artırarak gelirinizi artırmak ise sizin elinizde.

Haberin Devamı

3. Pasta ve tatlı yapımı

Son dönemlerde hayli popüler olan tasarım ve butik pastacılık işine girebilirsiniz. Kursa giderek kendinizi bu konuda geliştirebilir ve ev ortamında aldığınız siparişlerle özel günler için pasta, kurabiye ve cupcake gibi çeşitli ürünler hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ise bir blog sayfası açmak ve iletişim bilgilerinizi yaptığınız pasta görselleri ile birlikte siteye yüklemek ve sipariş almak.

4. Portatif kahve dükkanları

Portatif kahve dükkanları özellikle doğru lokasyon tercih edildiğinde son derece karlı bir iş olabilir. Çeşitli izin işlemlerini hallettikten sonra kahve makineleri ve barista gibi masrafları karşılamalısınız. Kahve satışı kolay ve hızlı bir ürün olduğu için doğru konumlandırma yapılarak karlı bir iş hacmine dönüşebilir.

BAKMADAN GEÇME!