KKTC'de son durum

Güncelleme Tarihi:

KKTCde son durum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 14:33

KKTC'de meydana gelen korkunç kaza sonucu denize dökülen 100 ton petrolü temizleme çalışmalarındaki yavaşlık, atığın varillere doldurarak temizlemeye çalışılmasına neden oldu.

Haberin Devamı

KKTC’nin Gazimagosa kenti yakınlarındaki Kalecik bölgesinde, AKSA’ya ait elektrik santraline yakıt boşaltan gemiden100 tona yakın petrol  denize sızmasının ardından temizlik çalışmaları başlatıldı.

Ancak çalışmalardaki yavaşlık kirliliğin elde olan imkanlar dahilinde varillere doldurularak temizlenme çabasına girilmesine neden oldu.

Sızıntı, Kaptanoğlu isimli petrol yüklü geminin elektrik santralına boşaltım yaptığı sırasında borudaki çatlaktan dolayı meydana gelmişti.

İŞTE YAVRU VATANDA SON DURUM/ FOTOGALERİ

Deniz kıyısındaki elektrik santrali önüne meydana gelen olay, büyük çevre kirliliğine yol açarken, tesis yakınındaki 5 yıldızlı otellerin yer aldığı Bafra bölgesinde de gereken önlemlerin alındığı ifade edilmişti.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Mehmet Harmancı bir süre önce, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Gazimağusa Kayamakamı Beran Bertuğ ve çok sayıda yetkiliyle birlikte yaptığı incelemeler sonucu  basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilk olarak önlemlere yoğunlaştıklarını, Kıbrıs Türk Petrolleri, Altınbaş Petrol, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi'nin kendi imkanlarıyla devrede olduklarını ifade etmişti.

Haberin Devamı

AKSA yetkilileri ise, sızıntıda kasıt bulunmadığını belirterek Türkiye’deki özel şirketlerden de temizleme için yardım alınıp denizin temizleneceğini duyurmuştu.
      
Birleşmiş Milletler ve Türkiye Büyükelçiliği'nden yardım talep edildiğini, kalıcı zararı önlemek için tüm kurumların istişare halinde olduğunu söyleyen Bakan Harmancı, "Bu temizleme sürecinden sonra, yaşananların suçlusu kimse onlarla ilgili cezai müeyyidelerin uygulanmasına da bakacağız" diye konuşmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!