Kızlar eğitimde fırsat eşitliğine sahip olursa iş hayatında çok daha iyi şeyler yaparlar

Güncelleme Tarihi:

Kızlar eğitimde fırsat eşitliğine sahip olursa iş hayatında çok daha iyi şeyler yaparlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 00:00

Doğan TV Holding Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, kadın liderlerin daha mükemmeliyetçi, erkeklerin ise sonuç odaklı kararlar aldığını belirtti. Yalçındağ, “İş dünyasında kadınlar daha aktif hale geldi. Kızlar eğitimde fırsat eşitliğine sahip olabilirse çok iyi şeyler yapabileceklerini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

BU yıl 9’uncusu düzenlenen Liderlik Zirvesi kapsamında verilen ‘Liderlik Ödülleri’ne Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Çarmıklı ve Tekfen Holding Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit layık görüldü. Liderliğin doğuştan gelen fakat içinde bulunulan ortamla da hayat bulan bir kavram olduğunu söyleyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Bizi Anadolu gelenekleri ile yetiştiren annemi ve babamı yad etmek istiyorum. Lider, cesur olmalı, farklı kararlar alabilmeli, bırakmayı da bilmeli” diye konuştu.

İş hayatı erkekler kulubü değil

Konferansın “İş Hayatında Kadın Liderlerin Rolü” konulu oturumunda 5N1K Programı Yapımcısı ve Sunucusu Cüneyt Özdemir ile konuşan Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, kadın liderlerin daha mükemmeliyetçi, erkeklerin ise sonuç odaklı kararlar aldığını anlattı. Son 20-30 yılda iş dünyasında kadınların daha aktif hale geldiğini anlatan Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş dünyasının bir erkekler kulübü olduğunu düşünmediğini belirtti.

Haberin Devamı

LİDERLİK ZİRVESİNDEN FOTOĞRAFLAR

ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ'A LİDERLİK ÖDÜLÜ / WEB TV

Yönetimde kadın rolü arttı

TÜSİAD Başkanı olduğu dönemde Türkiye’de önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Kızları olan babalar için bir figür ortaya çıktı. Bu bence yeterince önemli bir misyon. Başkan olduğumda Avrupa’da büyük şaşkınlık yaşandı. Sadece Fransa’da kadın başkan vardı. Sonradan İtalya ve İngiltere’de de kadın başkanlar seçildi” dedi. Geçtiğimiz 5 yıl içinde üst yöneticilerin dışında yönetim kademelerinde kadın oranının arttığını gözlemlediğini vurgulayan Arzuhan Doğan Yalçındağ, şöyle devam etti: “Kızlar eğitimde fırsat eşitliğine sahip olabilirse çok iyi şeyler yapabileceklerini düşünüyorum. Refah ilerledikçe kadın-erkek eşitliğinde önemli mesafeler de alınabiliyor. Sosyal algının da önemine inanıyorum. Merkezi yönetimler ve yerel yönetimlerde daha fazla rol model görülmeli. Kitle iletişim araçlarının da etkili olduğuna inanıyorum.”

Haberin Devamı

Lider cesur olmalı

İş yaşamının dışında kadınların erkeklere göre daha fazla sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş koşullarında iyileştirmeler, kreşler, çalışma saatlerinde esneklik, doğum izni gibi mevzuat değişikliklerinin yapılması gerektiğini savundu. Liderliğin doğuştan gelen fakat içinde bulunulan ortamla hayat bulan bir kavram olduğunu söyleyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Bizi Anadolu gelenekleri ile yetiştiren annemi ve babamı yad etmek istiyorum. Lider, cesur olmalı, farklı kararlar alabilmeli, bırakmayı da bilmeli” dedi.

Çoçuklarımdan öğrendiğimi iş dünyasına aktarıyorum

ARZUHAN Doğan Yalçındağ, liderliğin etrafındaki kişileri motive edebilme sanatı olduğuna değinerek, iş hayatındaki başarının aile hayatına bağlı olduğunu anlattı. Çocuk sahibi olmanın kariyer isteyen kadının işini güçleştirdiğini söyleyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Hayatı güçleştirmesine rağmen aynı zamanda zenginleştiriyor. Kişinin esin kaynağı ortaya çıkıyor. Onlardan esinleniyor, onlardan öğrendiklerimi iş dünyasına aktarıyorum” diye konuştu. Dünyanın her yerinde kadın yöneticilerin erkeklere göre daha az olduğunun gözlenebileceğini söyleyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, kadın yönetici istihdamının gelişmişlikle alakalı olduğunu, Avrupa ülkelerinde Türkiye’ye göre daha fazla sayıda kadın yönetici bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Başarılı liderliğin kuralları anlatılacak

EĞİTİM, danışmanlık ve konferans hizmeti veren Edworks’un düzenlediği toplantıda Konferans Başkanı olarak açılış konuşmasını yapan Coşkun Çoroğlu, yapılacak toplantıların lider adaylarının vizyonunu genişletmek ve bilgilerini geliştirmek için önemli bir role sahip olduğunu belirtti. 9’uncusu düzenlenen toplantıların bu yılki temasının “Liderlerin Yol Haritası” olduğunu söyleyen Coşkun Çoroğlu, başarılı liderlerin vizyonu, liderlerin sahip olması gereken özellikler, başarılı liderliğin kuralları, liderliğin yerine getirmesi gereken görev ve sorumluluklar gibi birçok önemli bilginin konferansta katılımcılara aktarılacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Üşenme, erinme kelimelerinden kurtulalım
 
KONFERANSIN “Girişimcilik ve Liderlik” konulu ilk söyleşisinde Türk Lider Merkezi Kurucu Başkanı Bülent Şenver ile birlikte izleyicilere hitap eden Tekfen Holding Kurucu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, “Erteleme sözcüğünü sevmiyorum. Lider erteleme yapmaz, işin üzerine gider. Bizim tembellik konusunda üşenme, erinme, yüksünme gibi çok zengin kelimelerimiz var. Bunlardan ne olur kurtulalım” dedi. Ali Nihat Gökyiğit, iyi bir liderin önerileri dikkatle dinlemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “Çok bildiğini sanan çok hata yapar. Yaptığı hataları da göremez. Dinlemeye dikkat etmeli, her fikri de değerlendirmeliyiz. En iyisini yapmaya gayret edin. Yapılan iyi iş mutlaka çok iyi anlaşılır kişi de karşılığını alır. Telaş ve panik kavramları liderden uzak durmalı. Bu iki sözcük kişiye iş yaptırmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!