Kızımın düğününe 12 milyon sterlin harcanmış benim haberim bile yok

Güncelleme Tarihi:

Kızımın düğününe 12 milyon sterlin harcanmış benim haberim bile yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 00:00

Formula 1’in CEO’su Bernie Ecclestone, eski karısının en küçük kızı Petra Ecclestone’un düğünü için kendisinin haberi olmadan 12 milyon sterlin harcadığını söyledi. Eski Bayern Bank çalışanı Gerhard Gribowsky’ye rüşvet verdiği iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, Almanya mahkemesinde hakim karşısına çıkan Ecclestone, dün yapılan duruşmada eski karısının, kızı için yaptığı düğün harcamasından kendisinin haberi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kişisel serveti 2.5 milyar sterlin olduğu tahmin edilen Ecclestone, “Kendisinden öğrenene kadar 12 milyon sterlinlik harcamanın yapıldığından haberim yoktu” dedi.

Şarap 4 bin sterlin

Düğün için yapılan harcamanın 12 milyon sterlin olduğunu kutlamadan sadece bir kaç saat önce öğrendiğini anlatan Ecclestone şunları söyledi: “Eski eşim Slavica ile tartıştım. Ben kendisine düğün öncesinde, Petra’nın babası olarak zaten bütün harcamaları karşılayacağımı söylemiştim. Ancak tartışmamızın asıl sebebi ise tanesi 4 bin sterlin olan Chateau Petrus şaraplarının düğün yemeğine servis edilmesini istemesiydi. Küçük olan kızım evlenme kararı aldığına ben de babası olarak bütün düğün masraflarını karşılayacağımı söylemiştim.”

750 milyon sterlin aldı

Sadece içkiler için ne kadar para harcanacağını öğrendiğinde bu düğünün çok absürd olacağını anladığını söyleyen Ecclestone “Eşim ve kızımı üzmemek için her şeyi kabul ettim. Ancak düğüne toplamda 12 milyon sterlinlik para harcandığını son dakikada öğrendim” diye konuştu. Petra Ecclesotne’nin İtalya’da yaptığı sıradışı düğünde, İngiliz Kraliyet Orkestrası ve dünyaca ünlü pop müzik grubu Black Eyed Peas canlı performans sergilemişti. Slavica Ecclestone’un, 81 yaşındaki Bernie Ecclestone’dan boşanması sayesinde 750 milyon sterlinlik bir kişisel servete kavuşmuştu.

Haberin Devamı

Vergi kaçakçısı damgası yerse zararı 3.2 milyar dolar olur

FORMULA 1’in patronu Bernie Ecclestone, rüşvet iddiaları nedeniyle adının karıştığı davada suçlu bulunması halinde zararının 2 milyar sterlini aşabileceğini söyledi. Geçtiğimiz temmuz ayında, Formula 1’in ticari haklarının satışında Bayern LB bankasının eski yöneticisi Gerhard Gribkowsky’e rüşvet verdiği iddiasıyla hakkında açılan davanın duruşması öncesinde konuşan Ecclestone, “Vergi kaçakçılığı yaptığıma dair bir karar çıkarsa bu benim için felaket olur. Bunun
hem bana hem de şirketlerime toplam zararı 2 milyar sterlini (3 milyar 190 milyon dolar) aşar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!