Kız almak için müteahhit bile oluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kız almak  için müteahhit bile oluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 00:00

TÜRKİYE İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Şükrü Koçoğlu, TOKİ’nin ihalelerini tanınmayan firmaların aldığını belirterek, “Kapı açık olunca herkes giriyor. Kaçakçılığı legalize etmek için, kız almak için müteahhit olanlar var. Daha iyi eleme yapılabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, TOKİ’nin ihalelerini tanınmayan firmaların aldığından şikayet ederek, “TOKİ daha iyi bir eleme yapabilir. İhalelere geçmişte iyi iş yapan firmalar çağrılabilir” dedi. Finans kurumları için birçok kriter arandığını dile getiren Koçoğlu, “Müteahhitler için de kriterler konulsun. İnşaat Piyasası Denetleme Kurulu kurulsun. Halktan para toplamak bu kadar ucuz olmasın” dedi.

DAHA İYİ ELEME YAPSIN

İnşaat sektöründeki gelişmelerle ilgili konuşan Koçoğlu, sektöre girişin kolay olmasının aktör sayısını artırdığını söyledi. TOKİ ihalelerine giren şirketlerin tanıdık şirketler olmadığından şikayet eden Koçoğlu, şunları söyledi: “Bunu TOKİ’yi eleştirmek için söylemiyorum. Kendimizi eleştirmek için söylüyorum. TOKİ’nin yapması gereken daha iyi bir eleme olabilir. Geçmişte iyi iş yapmış firmaları çağırmak olabilir. İhalelerin en ucuza gitmesi devletin kazancı gibi görünse de bu gerçeği yansıtmıyor. Müteahhitlik sektörünün herkese açık olmasının yanlışlığına dikkat çekmek isterim. Kapı açık olunca yeni yeni insanlar sektöre giriyor. Kaçakçılığı legalize etmek için, kız almak için müteahhit olanlar var. Böyle bir sektör yok. Kamu İhale Kanunu, ihalelerde en ucuz teklif verenlerin sorgulanmasını öngörüyor. Ancak buna karşın TOKİ, ihaleleri en ucuza veriyor. Bunun sonucunda ucuz maliyetli işlerin sonuçları sıkıntılı olabiliyor.”
Türkiye’de bir banka kurmak için çok ayrıntılı incelemeler yapılmasına karşın, müteahhitlik sektörüne girmek için benzer denetimlerin yapılmadığından şikayet eden Koçoğlu,  “Bir İnşaat Piyasası Düzenleme Kurulu kurulmalı. Böylece işler de düzene girecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!