Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

Anadolu Cam, Omco ile şirket kuruyor

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. kuruluşlarından Anadolu Cam Sanayi A.Ş, Belçika'da yerleşik BMT grubuna bağlı cam kalıp üreticisi Omco ile yeni bir şirket için ortaklık anlaşması imzaladı. Anadolu Cam'ın açıklamasında, cam kalıpları üretimi alanında faaliyet göstermek amacıyla Türkiye'de yüzde 50 yerli, yüzde 50 yabancı sermayeli bir şirket kurulması konusunda Omco ile anlaşma imzalandığı bildirildi. Açıklamaya göre, yeni şirketin sermayesi 2 trilyon 70 milyar lira olacak. Kurulacak Omco-İstanbul’a BMT'nin nakdi katkısının başlangıçta 2,2 milyon dolar olacağı, ortak şirketin, kuruluş aşamasında Şişecam kalıp aktivitelerindeki makina parkı ve çalışanlarını devralacağı ve 3 yıl içinde yaklaşık 1,5 milyon dolar ek yatırım yapacağı ve üç yıl içinde 3 milyon dolarlık ihracat hedeflendiği belirtildi.

Eti Menkul Etibank'a geçti

Eti Menkul Kıymetler AŞ'nin çoğunluk hissesi, Etibank'a devrolundu. Fon bünyesindeki Etibank'ın şirketteki ortaklık payı, yüzde 16'dan yüzde 86'ya yükseldi. Medya Sabah Holding'in hissesi ise yüzde 83.50'den yüzde 13.92'ye düştü. Dinç Bilgin'in binde 20, Oğuz Aydemir, Önay Şevket Bilgin ve Zafer Mutlu'nun binde 10'ar hisseleri de geriledi. Yeni ortaklık yapısında, Dinç Bilgin binde 0.3, Oğuz Aydemir, Önay Şevket Bilgin ve Zafer Mutlu ise binde 0.2 hisselerle temsil edilecek.

İngiltere Merkez Bankası faiz indirdi

İngiltere Merkez Bankası faiz hadlerini 0.25 puan düşürdü. Bankadan yapılan açıklamada, faiz hadlerinin yüzde 6'dan yüzde 5.75'e çekildiği bildirildi. Enflasyon tahminlerinin düşük çıkması ve ABD'deki ekonomik yavaşlamanın İngiltere ekonomisi üzerinde olumsuz etkilerinde korunma gereği nedeniyle, piyasalar uzun süredir bir faiz indirimi bekliyordu.

Aloğlu: Feniş istikrarlı büyüyecek

Feniş Holding Murahhas Üyesi Sedat Aloğlu, alüminyum, dış ticaret, tekstil ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren Feniş Topluluğu'nun, istikrarlı büyümesini sürdüreceğini bildirdi. Sedat Aloğlu, Feniş Holding'in tanıtım kitabında yer alan ‘‘21'inci Yüzyıla Doğru’’ başlıklı yazısında, Türkiye'de yeni çağın ilk yılları için ana gündem maddelerinin demokrasi ve serbest piyasa ekonomisi standartlarını yükseltmek olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!