Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Doların değer kaybı sürüyor

EURO'nun ABD Doları karşısında önümüzdeki aylardan itibaren değer kazanmaya başlayacağı ileri sürüldü. Wall Street Journal gazetesi dünkü yorumunda, ABD Doları'nın son bir hafta içinde Euro'ya karşı yüzde 5 oranında değer kaybettiğini hatırlatarak, ‘‘uzun vadede doların değer kaybının kaçınılmaz olduğunu ancak bunun yumuşak mı, yoksa sert biçimde mi gerçekleşeceğinin henüz belli olmadığını’’ yazdı. Euro, New York'ta dün 87.98 sentten işlem gördü. Euro 26 Ekim'de ABD Doları'na karşı bugüne kadarki en düşük düzeyine inmiş ve 1 Euro 82.28 sentten işlem görmüştü.

RFF'den ‘Park’ açıklaması

Park Raymonds James Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'nin ortakları arasında Park Yatırım Bankası A.Ş.'nin bulunmadığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama, şirketin ana hissedarı New York Menkul Kıymetler Borsası'nda kayıtlı Raymond James Financial Inc. ABD merkez ofisinden yapıldı.

Erdemir'e Japonya'dan yatırım kredisi

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş., 275 bin ton kapasiteli 2'nci Sürekli Tavlama Hattı'nın yapımı için 3 Japon şirketi ile anlaşma imzaladı. Erdemir'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Itochu Corporation, Kawasaki Seel Corporation ve Kawasaki Heavy Industries Ltd. şirketleriile imzalanan sözleşme bedelinin 43 milyon 340 bin dolar olduğu bildirildi. Açıklamaya göre, sözleşme bedelinin yüzde 15'i Erdemir'in özkaynaklarından, yüzde 85'i Japan Bank for International Corporation ve Japonya'da yerleşik ticari bir bankadan sağlanacak kredi ile karşılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!