Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tekel: Zam ortalama yüzde 9.8

TEKEL Genel Müdürlüğü, tüm Tekel ürünlerinde yapılan fiyat artışlarının ağırlıklı ortalamasının yüzde 9.8 olduğunu açıkladı. 2 Kasım 2000'den geçerli olan Tükel ürünleri fiyat artışları ile ilgili bir açıklama yapan Tekel, en yüksek zam oranına örnek gösterilen Tekel 2000 kısa kutulu sigaranın eski fiyatının 550 bin lira değil, 600 bin lira olduğunu hatırlatarak, fiyatı 650 bin liraya çıkarılan bu sigarada fiyat artış oranının yüzde 18.8 değil yüzde 8.3 olduğunu belirtti.

Hazine: Gizliliği IMF istedi

HAZİNE Müsteşarı Selçuk Demiralp, IMF Heyetinin Ankara'daki görüşmelerinde gazetecilere uygulanan kısıtlamaları IMF üst düzey yöneticilerinin istediğini ve bu koşula geldiklerini bildirdi. Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Öngeoğlu, IMF Heyetinin Türkiye'de bulunduğu süre için gazetecilerin Hazine Müsteşarlığı'na girişlerine kısıtlama getirilmesiyle ilgili uygulamanın kaldırılması için Hazine nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Garanti'nin kárı 170.2 trilyon

GARANTİ Bankası'nın, yılın 9 aylık döneminde 170 trilyon 200 milyar lira net kar sağladığı açıklandı. Bankadan Borsa'ya gönderilen bağımsız denetimden geçmemiş gelir tablosuna göre, Ocak-Eylül 2000 döneminde 170 trilyon 200 milyar lira net kár elde edildi. Garanti Bankası, geçen yılın aynı döneminde 143 trilyon 846 milyar liralık net kár sağlamıştı.

TEB'den 17.7 trilyon net kár

GEÇEN yılın 9 aylık döneminde 11 trilyon 291 milyar lira net kár sağlayan Türk Ekonomi Bankası'nın, bu yıl aynı dönemde 17 trilyon 727 milyar lira net kár elde ettiği bildirildi. Böylece TEB, bu yılın 9 aylık döneminde net kárını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 57 oranında artırmayı başardı.

Eczacıbaşı Pfizer'e hisse satacak

EWL Eczacıbaşı Warner Lambert İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.'deki Eczacıbaşı hisselerinin Pfizer'a satışına ilişkin olarak görüşmeler yapıldığı bildirildi. Yurtdışında kurulu Warner Lambert Company USA'nın Pfizer firması tarafından satın alınması nedeniyle, Warner Lambert ile Eczacıbaşı Topluluğu'nun yüzde 50'şer payla ortak olduğu EWL Eczacıbaşı'ndaki hisselerin satış görüşmelerinebaşlandığı kaydedildi. Eczacıbaşı İlaç'ın söz konusu şirketteki payının yüzde 46.06 olduğu, görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınması halinde satış işleminin yapılacağı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!