Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gıda raporu reklama çıkmayacak

GIDA maddeleri ile gıdaların üretiminde kullanılan maddeleri ve gıda katkı maddelerinin hijyen ve kalite kontrollerini sağlamak amacıyla kurulacak özel gıda kontrol laboratuvarlarının kuruluş, faaliyet izinleri, çalışma ve denetim esasları belirlendi. Buna göre, özel gıda laboratuvarları kuruluş için Sağlık Bakanlığı'ndan, faaliyet için ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan izin alacak. Laboratuvar analiz raporlarının gizliliğinin sağlanması gerektiği kaydedilen yönetmeliğe göre, burada düzenlenecek raporlar reklam amacıyla kullanılamayacak.

İşsizlik Fonu repoya

KESİNTİLERİNE 1 Haziran 2000 tarihinde başlanan ‘‘İşsizlik Sigortası Fonu’’nda biriken kaynakların, nasıl değerlendirileceğine ilişkin esaslar belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu yetkililerince ortaklaşa hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'na gönderilen ‘‘İşsizlik Sigortası Fonu Yönetmeliği’’ne göre, fonda biriken paralar devlet iç borçlanma senetleri, repo, mevduat, özel kesim tahvil ve diğer borçlanma araçları ile yatırım fonları katılım belgelerine yatırılmak suretiyle değerlendirilebilecek.

Hazine'den 17 aylık ihale

HAZİNE, Eylül ayı iç borçlanma takviminde yer alan tek ihaleyi bugün gerçekleştirecek. Hazine'nin bugün gerçekleştireceği 17 ay vadeli tahvil ihalesinde, ortalamadan satışlar da dahil toplam 150-300 trilyon lira arasında net borçlanma öngörülüyor. İhale, 23 Ağustos'ta satışı gerçekleştirilen 18 ay vadeli tahvillerin azalan vade ile yeniden ihracına yönelik bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!