Kısa kısa....

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa....
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aktaş'ın hesaplarına el konuldu

ENERJİ Bakanlığı, İstanbul'un Anadolu yakasında elektrik dağıtımını yürüten Aktaş Elektrik A.Ş.'nin yönetiminden sonra, banka hesaplarına da el koydu. Şirket'in faaliyetinin sürdürülmesine yönelik olarak Enerji Bakanlığı'ndan 4, TEAŞ'tan 7 ve TEDAŞ'tan 1 görevlinin katılımıyla 12 kişilik işletme heyeti oluşturulmuştu. Şirket'in bankacılık işlemi yapabilmesi, 12 kişilik işletme heyetinde bu iş için yetkilendirilen ve ‘‘kilit kadro’’ olarak nitelendirilen 5 kişiden birinin imzasının olması koşuluna bağlandı. Bu imza koşulu yerine gelmeden Aktaş'ın ‘‘tek kuruşluk’’ işlem yapamayacağı bildirildi.

Yatırım fonları zorda

MENKUL kıymet yatırım fonları bir türlü toparlanamıyor. Bu yıl Ocak ayında 4 milyar 456 milyon dolara kadar yükselen A ve B tipi menkul kıymet yatırım fonlarının toplam portföylerinde Şubat ve Mayıs aylarında yaşanan şok düşüşler henüz telafi edilemedi. Sayıları 245'e ulaşan fonların toplam değeri değeri, Temmuz sonunda 3 milyar 693 milyon dolar oldu. A tipi fonlar Temmuz'da hisse senedine, B tipi fonlar ise ters repoya doğru kaydılar. A tipi menkul kıymet yatırım fonlarının toplam portföy değeri Temmuz ayında 96 milyon dolar azalarak 1 milyar 120 milyon dolara geriledi. Buna karşılık B tipi fonların portföy değeri 221 milyon dolarlık artışla 2 milyar 573 milyon dolara yükseldi.

Döviz rezervi arttı

MERKEZ Bankası'nın döviz rezervi, 155 milyon dolar arttığı geçen hafta yeniden 24.5 milyar doların üzerine yükseldi. Merkez Bankası verilerine göre, döviz rezervi geçen hafta 24 milyar 435 milyon dolara ulaştı. Bu rakam,bir önceki haftaya göre (4 Ağustos) 155 milyon dolarlık artışı ifade ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!