Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

İktisat’tan faiz indirimi

İKTİSAT Bankası, bugünden geçerli olmak üzere vadeli Türk Lirası mevduat faiz oranlarında indirime gitti. İktisat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka 1 ay ve 3 ay vadeli mevduata yüzde 32, 6 ay vadeli mevduata yüzde 31, 1 yıl vadeli mevduata da yüzde 29 oranında faiz uygulayacak. İktisat Bankası daha önce 1 ay vadeli mevduata yüzde 35, 3 ay vadeli mevduata yüzde 34, 6 ay vadeli mevduata yüzde 33 ve 1 ay vadelimevduata yüzde 32 faiz uyguluyordu.

Ziraat arsalarını satıyor

ZİRAAT Bankası Genel Müdürlüğü, muhtelif il ve ilçelerde bulunan gayrimenkullerini, açık artırma usulü ile satışa çıkardı. Konuya ilişkin Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan duyuruya göre, muhammen bedelleri 9 milyon lira ile 958 milyar lira arasında değişen gayrimenkullerin satışı, 12 Temmuz 2000 tarihinde saat 14.00'de ilgili bölge müdürlükleri ile şube hizmet binalarında açık artırma suretiyle gerçekleştirilecek. Satılık gayrimenkullar arasında arsa, tarla, bina, daire, depo, fındık bahçesi ve kargir ev yer alıyor.

Rezerv 1 milyar dolar arttı

MERKEZ Bankası'nın döviz rezervi Haziranın son haftasında 1 milyar dolara yakın artarak yeniden 24.5 milyar doların üzerine çıktı. Merkez Bankası verilerinden yaptığı hesaplamaya göre döviz rezervinde 23-30 Haziran arasındaki haftada toplam 962 milyon dolarlık artış yaşandı. Bu artışla birlikte 23 Haziran'da 23 milyar 584 milyon dolara kadar gerileyen döviz rezervi yeniden 24 milyar 547 milyon dolara yükseldi. Döviz rezervindeki artışta Merkez Bankası'nın döviz alışlarının yanı sıra Hazine'nin dış borçlanmaları etkili oluyor. 1 milyar 11 milyon dolar olan bankanın altın mevcutları ise değişmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!