Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Damat Tween'in yurtdışı atağı

ORKA Group'un uluslararası markaları Damat-Tween, Avrupa ve Ortadoğu'da büyüme stratejisi doğrultusunda Makedonya ve Kuveyt'te iki yeni mağaza açtı. Yeni açılan mağazalarla birlikte Damat- Tween'in yurt dışındaki mağaza sayısı 14'e ulaştı. Kuveyt'in büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Central Plaza'da yer alan Damat- Tween mağazası 125 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Makedonya Üsküp Damat- Tween mağazası ise 120 metrekarelik bir alana sahip. Yeni açılan mağazalar dünyadaki tüm Damat- Tween mağazalarında olduğu gibi sade ve estetik olarak dizayn edildi. Beyazın ağırlıklı olduğu dekorasyonlarda venge ahşap ve paslanmaz çelik kullanıldı.

Daimler'den yakıt için 2 milyar mark

ALMAN sermayeli DaimlerChrysler otomotiv şirketi, çok daha düşük oranlarda egzoz gazı çıkaran yakıt hücreli motorlu araçların imalatı için 2 milyar mark (980 milyon dolar) yatırım yapacak. Yakıt hücresi teknolojisinde lider olan Alman otomotiv şirketi DaimlerChrysler, bu yeni teknolojiye dayalı motorlarla çalışan ilk parti otobüsleri 2002 yılında binek otomobilleri de 2003 yılında piyasaya çıkaracak. DaimlerChrysler, ABD'de motorlu araçlardan kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasına dair mevzuatın sıkılaştırılması karşısında,çevreci otomotiv pazarındaki payını büyütmeyi hedefliyor. Çevreci otomotiv teknolojisinde pille çalışan arabalar da bir alternatif, ancak, büyük otomotiv imalatçıları, daha iyi motor performansı nedeniyle yakıt hücrelerini geliştirmeye yöneliyor. Yakıt hücreleri, hidrojen ve oksijenin kimyasal reaksiyonuyla elektrik üretiyor.

THY'den balayı promosyonu

THY (Türk Hava Yolları), başlattığı 'balayı promosyonu' ile yeni evlenen çiftlerden birine bedava bilet veriyor. THY, 15 Mayıs 2000 tarihinden sonra evlenen ve 15 Haziran-15 Eylül 2000 tarihleri arasında balayını Budapeşte, Viyana, Madrit, Barselona, Kahire, Miami, Singapur, Pekin, Bangkok, Şanghay, Johannesburg ve Cape Town kentlerinden birinde geçirmeye karar veren çiftler, bu tarihler arasında ‘business sınıfında’ 1 bilet aldıkları takdirde, seyahat edecek eşlerden birinden bilet ücreti almayacak.

Tuncer POAŞ'a geliyor

ÖZELLEŞTİRİLEN Petrol Ofisi Anonim Şirketi'nin (POAŞ) Genel Müdürlüğü'ne Ertuğrul Tuncer getiriliyor. Yüzde 51'i özelleştirilen POAŞ'ın Genel Müdürlüğü'ne British Petroleum (BP)-Amaco'nun Türkiye Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer'in getirileceği öğrenildi. Bu arada, POAŞ'ın yüzde 51'ini satın alan İş Bankası-Doğan Holding Konsorsiyumu, POAŞ'ın Genel Müdürlüğü'nü gelecek yıl Ankara'dan İstanbul'a taşımayı öngörüyor. Tuncer'in POAŞ Genel Müdürlüğü görevine getirilmesi ile boşalan BP-Amaco'nun Türkiye Genel Müdürlüğü'ne ise BP-Amaco'nun Gaz ve Enerji Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesi Ticaret Müdürü Tahir Uysal getiriliyor.

KKTC'de yeni off-shore

ALTERNATİFBANK, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde off-shore banka kurmaya hazırlanıyor. Alternatifbank'dan Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, banka Yönetim Kurulu, off-shore banka kurulması amacıyla KKTC makamlarına başvurma kararı aldı. Ödenmiş sermayesi 4 milyon dolar (yaklaşık 2 trilyon 455.2 milyar lira) olacak sözkonusu bankaya, Alternatifbank'ın 3 milyon 999.1 dolarile ortak olması kararlaştırıldı. Alternatifbank, off-shore banka ile ilgili iznin alınabilmesi içinHazine Müsteşarlığı'na da başvurucak.

Aktaş tahtası kapandı

AKTAŞ Elektrik Ticaret A.Ş. hisselerinin işlem sırası, geçici olarak kapatıldı. Borsa Başkanlığı'nın duyurusuna göre, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun, şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile imzaladığı imtiyaz sözleşmesinin yürütmesini durdurma kararı aldığına ilişkin konu açıklığa kavuşuncaya kadar, Aktaş'ın sırası kapalı kalacak. Bu arada Aktaş ile ilgili karar öncesi açıklama istenen Aktaş Elektrik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi bulunmadığını bildirdiler.

Vakıfbank yasası Meclis'te

HÜKÜMET, Vakıfbank'ın özelleştirilmesine yönelik yasa tasarısını TBMM'ye sundu. Tasarı ile Vakıfbank'ın satışı yasak olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait yüzde 55'lik A grubu hisseleri ile mülhak vakıflara ait ve yalnızca A bu tarafından alınabilen yüzde 20'lik B grubu hisselerin satışının önündeki engel kaldırılıyor. Tasarı ile Banka'nın yönetimi de özerkleştiriliyor. Özelleştirme sonucu Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün A grubu hisselerdeki payı yüzde 50'nin altına indiği anda, genel müdürün atanması, görev süresi, görevden alınması gibi konularda başbakanın yetkili olduğunu düzenleyen yasa maddesi yürürlükten kalkacak.

Bütçeyi deprem kurtardı

DEPREM hasarlarının giderilmesi amacıyla alınan vergiler kapsamında tahsil edilen vergi miktarı bu yılın ilk beş ayında 1.6 katrilyon lirayla, toplam bütçe gelirlerinin yüzde 13'ünü oluşturdu, toplam vergi gelirlerinin ise altıda birini oluşturdu.

Elektrik üretimi artıyor

ELEKTRİK enerjisi üretimi 2000 yılı Ocak-Mart döneminde, bir önceki yılın eş dönemine göre yüzde 11.49 oranında artış kaydetti. Devlet İstatistik Enstitüsü'nün (DİE), 2000 Yılı birinci dönem elektrik üretim ve dağıtım anketi sonuçları açıklandı. Buna göre, elektrik enerjisinin 2000 yılı birinci döneminde yüzde 63.94'ü Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş. (TEAŞ) tarafından üretildi. TEAŞ, 1999 yılı ilk çeyreğinde elektriğin yüzde yüzde 68.61'ini üretmişti.

İthal muzcular kızgın

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı'nın, yerli üreticiyi ve tüketiciyi korumak amacıyla muz ithalatı sırasında yaptığı uygulamalar, uluslararası muz ihracatçısı firmaların tepkisine neden oldu. Ekvador menşeli muzları ‘‘Bonita’’ markası ile pazarlayan Pacific Fruit Company İtaly S.P.A firması, Türkiye'nin muz ithalatı sırasındaki uygulamasının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu öne sürdü.

Cenajans dünyada ilk 100'de

DÜNYANIN ünlü reklam dergisi Advertising Age'de yapılan sıralamada Grey, ABD'de bir numarada, dünyada ise 8'inci sırada yeraldı. Cenajans Grey de derginini sıralamasında 78'inci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!