Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yabancı fonlar yüzde 7 kazandırdı

TÜRKİYE 'de halka arzedilen yabancı yatırım fonları bu yılın ilk üç ayında yatırımcılara dolar bazında yüzde 1.1 ile yüzde 7 oranlarında getiri sağladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun verilerine göre, Mart 2000 sonu itibariyle katılma belgeleri Türkiye'de halka arzedilen toplam 20 yabancı yatırım fonu bulunuyor. Sözkonusu fonların Türkiye'de dolaşımda bulunan paylarının toplam değeri ise Mart sonu itibariyle 4 milyar 157.4 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

Sanal çelik borsası kuruluyor

DÜNYA çelik devleri Cargill Çelik, Duferco, Samsung Corporation ve TradeARBED bir araya gelerek internet üzerindeki ilk uluslararası bağımsız çelik borsasını kuracaklarını açıkladılar. Çelik ticaretindeki diğer web sitelerinden farklı olarak on-line finans işlemleri, risk yönetimi ve lojistik gibi konularda ilk olan borsanın merkezi New York'ta olacak.

Genel Yaşam'dan Katkılı Sigorta

GENEL Yaşam Sigorta, yeni ürünü ‘‘Katkılı Yatırım Sigortası (KYS)’’ poliçesini tanıttı. Şirket, diğer hayat sigortalarından farklı olarak KYS'de sigortalıların yatırdıkları primlere katkıda bulunuyor. Türkiye'de hayat sigortası poliçelerinde, primlere yüzde 50'lere varan kesintiler uygulanırken, Genel Yaşam Sigorta, sigortalının yatırımlarına daha iyi getiri sağlamak için KYS'de masraf kesintilerini yüzde 10'ların altına çekiyor ve acente komisyonlarını neredeyse sıfırlıyor. Ayrıca vefat teminatını, sigortalının isteği doğrultusunda kanunun izin verdiği minimum rakamda tutarak, riks primi kesintisini en aza indiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!