Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Emekliler vakıf hastanesine gidebilecek

MALİYE Bakanı Sümer Oral, Emekli Sandığı'na mensup emekliler ile bunların bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin, kamuya yararlı dernek ve vergiden muaf vakıflar tarafından işletilen sağlık kuruluşlarında tedavilerinin sağlanmasını öngören bütçe talimatının yeniden düzenlendiğini belirterek, bundan sonra anılan kuruluşlar sadece tedavi talimatında yer alan fiyatlar üzerinden tedavi yapabileceklerini bildirdi.

Londra ve Frankfurt borsaları evleniyor

AVRUPA'nın en büyük menkul kıymet piyasaları Londrave Frankfurt arasında birleşme görüşmeleri yapıldığı doğrulandı. Londra Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, basında çıkan bu yöndeki haberlerin doğru olduğu belirtilerek, ‘‘Hisse senetlerinin Avrupa ve dünya çapında, en kolay, en ucuz ve en dolaysız biçimde işlem görebilmesi hedefi yolunda ilk büyük adımı oluşturmak üzere, Londra Menkul Kıymetler Piyasası ile Deutsche Bourse arasında birleşmeolanağı aranmaktadır’’ ifadesi kullanıldı.

Akkuyu'da teklif süresi bitiyor

TÜRKİYE Elektrik Üretim İletim A.Ş (TEAŞ) tarafından açılan, Akkuyu Nükleer Santral ihalesine katılan üç konsorsiyum, tekliflerinin geçerlilik süresi bu akşam sona eriyor. TEAŞ, 7 Nisan tarihinde, nükleer santral ihalesi sonuçlarını açıklayacağı basın toplantısını son anda iptal etmişti. TEAŞ, aynı gün akşam saatlerinde, konsorsiyum üyelerini kuruma çağırarak ihalenin 21 Nisan tarihine kadar uzatıldığını, tekliflerin de bir değişikliğe gidilmeksizin aynı koşullarda geçerli olduğuna ilişkinyazıları 14 Nisan tarihine kadar göndermelerini istemişti.

Merkez ikinci EFT'yi açıyor

MERKEZ Bankası üç yıldır proje çalışmalarını sürdürdüğü EFT ikinci nesil (EFT2) sistemini 24 Nisan'dan başlayarak kullanıma açacak. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, EFT2'nin dünya ödeme sistemlerindeki gelişmelere uygun olduğu ve finans sisteminin elektonik bankacılık alanında ortaya çıkan gereksinimlerine yanıt vereceği bildirildi. EFT2 aynı zamanda, halen test çalışmaları süren ve Ekim ayında işletime geçmesi planlanan Elektronik Menkul Kıymet Transfer sisteminin de ödeme modülünü hazır hale getirecek. 1992 yılında kullanıma açılan birinci EFT sisteminde Nisan ayı itibariyle ortalama günlük işlem adedi 86 bine, ortalama günlük işlem hacmi de 7 katrilyon liraya ulaştı.

Döviz rezervi arttı

MERKEZ Bankası'nın döviz rezervleri Nisan ayının ikinci haftasında 76 milyon dolar artış gösterdi. Merkez Bankası verilerine göre, 7 Nisan'da 23 milyar 80 milyon dolar olan Banka'nın döviz rezervleri, 14 Nisan'da 23 milyar 156 milyon dolara yükseldi. Bu arada, en son 31 Mart tarihli verilere göre Türkiye'nin toplam brüt rezervleri 38 milyar 76 milyon dolar oldu. 24 Mart'ta 38 milyar 579 milyon dolar olan brüt rezervlerde bir haftada 503 milyon dolar azalış kaydedildi

İhlas 5 sektör belirledi

İHLAS Holding'in önümüzdeki dönemde izleyeceği stratejileri belirledi. 1998 yılı sonundan bu yana, uluslararası danışmanlık şirketi McKinsey ile sürdürülen yeniden yapılanma süreci sonunda üst yönetim tarafından bazı kararlar alındığı belirtildi. Bu kararlar doğrultusunda, İhlas Holding'in yoğunlaştıracağı beş sektörü, medya ve iletişim, dağıtım ve perakende, enerji, inşaat ve finans olarak belirlediği öğrenildi.

Microsoft el bilgisayarı çıkardı

MASAÜSTÜ, dizüstü ve cep derken, Microsoft firması şimdi de piyasaya el bilgisayarını çıkardı. ABD'de 500-600 dolar fiyatla satışa sunulan el bilgisayarları, önceki gün, Başkan Steve Ballmer tarafından New York'un tarihi Grand Central tren istasyonunda düzenlenen bir şovla izleyicilere tanıtıldı. Microsoft'un el bilgisayarları, masaüstü bilgisayarların kullandığı Windows sistemiyle çalışıyor. Kendine göre geniş bir ekranı bulunan el bilgisayarında internet tarayıcısı, bir ses kayıt cihazı ve ‘‘Windows Media’’ müzikçalar programı bulunuyor.

Hafızası en geniş çip üretildi

GÜNEY Kore'nin elektronik devlerinden Samsung dünyanın en kapsamlı hafızasına sahip çipi yarattı. Dün basına tanıtılan 512-megabaytlık yeni çipin 2001'de piyasaya sürülmesi tasarlanıyor. Şimdiden 20 milyon dolarlık talep geldiğini belirten Samsung 2004'te yılda 41.1 milyar dolarlık sipariş almayı bekliyor.

Arçelik'ten Bio-plazmalı klima

ARÇELİK, kullanıldıkları mekanda ideal hava koşullarını sağlayan klimalarına her gün yeni bir özellik ekliyor. Arçelik klimalar, ısıtma, serinletme ve nem dengeleme özelliklerinin yanısıra artık Bio-plazma adı verilen yeni bir teknolojiye de sahip. 4170 Plus S, 6210 Plus S Split, 7300 ve 7400 salon tipi klimalarda bulunan bu özellik, bir hava temizleme sistemi. Bu sistem, havadaki mikroskopik partikülleri ve toz parçacıklarını gidererek alerjik reaksiyonlara engel oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!