Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Arçelik fabrika birleştiriyor

ARÇELİK İzmir'deki Elektrikli Süpürge Fabrikası'nı Topkapı'daki Motor ve Pompa Fabrikası'yla birleştiriyor. İki fabrika Arçelik'in Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern tesislerine taşınacak. Birleştirilen fabrikaların yeni ismi Çerkezköy Elektrikli Süpürge ve Motor Fabrikası olacak. Fabrikaların taşınma işlemleri 2000 yılı içerisinde tamamlanacak. Topkapı Motor ve Pompa İşletmesi'nin, Elektrikli Süpürge İşletmesi'nin önemli girdilerinden birini ürettiğini söyleyen Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman: ‘‘İşletmelerin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınması üretimde tasarruf sağlayacak.

Döviz rezervi geriledi

MERKEZ Bankası döviz rezervleri, 22.9 milyar dolaraindi. Merkez Bankası verilerine göre, 24 Mart'ta 23 milyar 242 milyon dolar olan Banka'nın döviz rezervleri, 316 milyon dolar azalarak, 31 Mart'ta 22 milyar 926 milyon dolar oldu.

Gedik'ten yatırımcı okulu

GEDİK Yatırım Menkul Değerler, birikimlerini sermaye piyasalarında değerlendiren yatırımcılar için, ‘‘Gedik Yatırımcı Okulu’’ uygulamasını başlattı. Gedik Genel Müdür Yardımcısı Serpil Topaç, aylık bülten ile birlikte dağıtılan Gedik Yatırımcı Okulu'nun, yatırımcıların birikimlerini daha bilinçli şekilde değerlendirmelerini sağlamayı hedeflediğini bildirdi. Topaç, ‘‘Amacımız, yatırımları konusunda doğru karar vermekte zorlanıp genelde az riskli ve aynı oranda daha az getirili yatırım araçlarını seçen bireyleri, sermaye piyasaları hakkında temel bilgileri aktararak güvenebilecekleri bir aracı kurum ve bu kurumun yatırım danışmanları aracılığıyla sermaye piyasalarının daha hareketlive daha yüksek verimli yatırım araçlarına yönlendirmektir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!