Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Finansbank'a 125 milyon dolar kredi

FİNANSBANK, yurtdışı piyasalardan 125 milyon dolarlık 5 yıl vadeli seküritizasyon kredisi aldı. Finansbank'tan yapılan açıklamada, 100 milyon dolar olarak planlanan kredinin gelen yoğun talep nedeniyle 125 milyon dolar olarak tamamlandığı belirtilerek, ağırlıklı olarak Amerika ve Avrupa'da yerleşik çeşitli kurumsal yatırımcıların katıldığı seküritizasyon kredisinin, miktar ve vade dikkate alındığında daha önce yapılmış benzer programlara göre avantajlı şartlar içerdiği ifade edildi. Bank of America önderliğinde düzenlenen seküritizasyon kredisinin, Duff and Phelps ve Fitch IBCA adlı rating kuruluşlarından BBB notu alan bu kredinin, Türkiye'de yapılan iki farklı döviz cinsini (ABD Doları ve Euro) içeren ilk seküritizasyon programı olma özelliği taşıdığı vurgulandı.

Sabancı'nın notu yükseldi

ULUSLARARASI Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ibca, İngiltere'de faaliyet gösteren Sabancı Bank'ın uzun vadelini notunu ‘‘BBB-’’den ‘‘BBB’’ye yükseltti. Fitch Ibca'dan yapılan açıklamada bankanın uzun vadeli notunun yükseltilmesine gerekçe olarak bankanın Türkiye'deki risk seviyesinin düşmesi, grup riski seviyelerinin düşmeye devam etmesi, karlılığın artması ve verimliliğin artmaya devam etmesi gösterildi.

Döviz rezervi 23.2 milyar dolara geriledi

MERKEZ Bankası döviz rezervleri, 23.2 milyar dolara geriledi. Merkez Bankası verilerine göre, 15 Mart'ta 23 milyar 835 milyon dolar olan Banka'nın döviz rezervleri, 593 milyon dolar azalarak, 24 Mart'ta 23 milyar 242 milyon dolar oldu. Öte yandan, en son 10 Mart tarihli verilere göre, toplam brüt rezervlerin içinde yer alan ticari bankaların döviz rezervleri 13 milyar 716 milyon dolar, Merkez Bankası döviz rezervleri 23 milyar 289milyon dolar olurken, altın rezervleri bir milyar 11 milyon dolarlık düzeyini korudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!