Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eximbank yine faiz indirecek

DEVLET Bakanı Tunca Toskay, Türk Eximbank'ın Türk Lirası kredi faizlerinde üçüncü kez indirim yapmak için çalıştıklarını belirterek, bankanın bu yıl 8 milyar dolarlık kredi finansmanı gerçekleştireceğini, 1 milyar dolarlık da kredi borcu ödeyeceğini söyledi. Toskay, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Eximbank'ın kredi faizlerinde daha önce iki kez indirime gittiğini hatırlatarak, faizlerde 5-8 puan arasında bir düşüş daha gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Coca Cola 6 bin işçi atacak

DÜNYANIN en büyük içecek firması Coca Cola, çoğu ABD içindeki merkezlerinde olmak üzere 6 bin çalışanını işten çıkarmaya karar verdi. Atlanta merkezli şirketin Başkanı Douglas Daft, işten çıkarmalardan etkilenecek personelin yanı sıra, bu kararı verenlerin de acı sonuçlara katlanacağını söyledi. Yeniden yapılanma kararı çerçevesinde 300 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefleyen Coca Cola, Atlanta merkezinde 2500, ABD içindeki diğer merkezlerinde 800 ve uluslararası merkezlerinden ise 2700 kişinin işine son vermeyi planlıyor.

Danone ile meyve keyfi

DANONESA,'nın Türk damak tadına uygun yepyeni ürünü Danone Meyve Keyfi, meyveli yoğurt piyasasını renklendirdi. Özenle seçilmiş çilek, olgun kayısı ve iri ahududu tanelerinin, yumuşacık bir yoğurtla birleşmesinden oluşan Donone Meyve Keyfi 4 Ocak'tan itibaren raflardaki yerini aldı.

Turkcell Uni-mesaj servisi

TURKCELL'in yeni servisi Uni-mesaj hizmete açıldı. Uni-mesaj Servisi ile aboneler, tüm faks, e-posta ve sesli mesajlarını, cep telefonları ve internet aracılığıyla tek bir posta kutusundan ofise bağlı olmadan takip edebilecek. Sistemde tüm e-posta mesajları faksa, faks ve sesli mesajlar da e-postaya dönüştürülebilecek.

Dışbank'ın kárı yüzde 120 arttı

DIŞBANK'ın 36'ıncı Genel Kurul toplantısı dün Bankanın Genel Merkezi'nde yapıldı. Dışbank tarafından yapılan açıklamada, bankanın 1999 yılı net karının geçen yıla oranla yüzde 120 artışla 55 trilyon 336 milyar lira düzeyine ulaştığı, aktif toplamının yüzde 95 artışla 911.5 trilyon liraya, özkaynakların ise yüzde 105 oranında artarak 116.3 trilyon liraya yükseldiği belirtildi. Toplantıda ayrıca, kayıtlı sermaye tavanının 60 trilyon liradan 250 trilyon liraya yükseltilmesi de onaylandı.

Koç, 127 milyarlık hisse satıyor

KOÇ Holding, Entek Elektrik Üretimi Otoprodüktör Grubu A.Ş'deki nominal 127 milyar 400 milyon liralık iştirak hissesini, Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma Eğitim A.Ş'ye 508 bin 248 dolar bedelle satmayı kararlaştırdı. Koç Holding'den İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, hisse devri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan nakil izni alınmasından sonra gerçekleştirilecek. Satış bedelinin yarısı, nakil izninin verilmesini takiben 6 ayda ve 6 eşit taksitte tahsil edilecek.Satış bedelinin, hisselerin iktisabı için yapılan ödemelerin dolar karşılığı olarak tespit edildiği ifade edilen açıklamada, satışın ardından Koç Holding'in söz konusu şirketteki payının, yüzde 7.80'den yüzde 6.5'e ineceği belirtildi.

Doğuş'tan finansman şirketi

SINIRLI sayıda olan tüketici finansmanı şirketlerine bir yenisi daha ekleniyor. Doğuş Grubu ile Volkswagen, tüketici finansmanı alanında faaliyet göstermek amacıyla bir şirket oluşturdu. ‘‘Volkswagen Doğuş Tüketici Finansmanı A.Ş.’’ ünvanıyla kurulan şirketin merkezi İstanbul olarak belirlendi. Şirketin 7 trilyon lira düzeyinde belirlenen sermayesinde Volkswagen Financial Services AG 3 trilyon 570 milyar, Garanti Bankası 2 trilyon 590 milyar, Doğuş Otomotiv Sanayi ve Ticaret 700 milyar, Doğuş Holding ile Garanti Finansal Kiralama da 70'er milyar liralık pay edindi. Her türlü mal ve hizmet alımını kredilendirerek tüketici finansmanı sağlayacak olan şirketin yönetim kurulu üyeliklerine Norbert M. Massfeller, Ferit Faik Şahenk, Peter Schneider, Klaus Kaminsky, Klaus-Peter Mander, İlhan Çetinkaya ile Nafiz Karadere getirildi. Yönetim kurulu üyeleri, ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!