Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Petrol 26.30 dolara fırladı

KUZEY yarı kürede kış koşullarının şiddetlenmesi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretim kısıntısını sürenin dolduğu Mart ayından sonra da sürdürme eğiliminin görülmesi, petrol fiyatlarını yükseltti. Londra piyasasında brent türü ham petrolün varil fiyatı 26.30 dolardan açıldı. Bu fiyat 1991 Aralık ayından beri kaydedilen en yüksek fiyatı oluşturuyor. Son 9 gün içinde yüzde 13 artış gösteren petrol fiyatlarındaki yükseliş ABD yönetimini de kaygılandırıyor.

Kentbank Arnavutluk'ta banka aldı

KENTBANK, Arnavutluk Ulusal Ticaret Bankası'nın (NCB) yüzde 60'ını 27 bin dolara satın aldı. NCB'nin Müdürü Spiro Brumbulli, Kentbank'ın NCB'nin çoğunluk hissesini satın aldığını ve bankanın yönetimini mart sonunda eline alacağını söyledi. Brumbelli, Dünya Bankası'nın ticari krediler kolu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Kentbank ile NCB'nin azınlık hissesinin dağıtımı konusunda anlaşmaya vardıklarını da belirtti.

Garanti'de yeni atama

GARANTİ Bankası'nda Bütçe Finansal Kontrol ve Yönetim Raporlama Birimlerinden Ssorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine 13 Ocak 2000 tarihi itibariyle Gürsel Kubilay atandı. Çalışma hayatına 1985'te Interbank'ta stajyer yönetici adayı olarak başlayan Gürsel Kubilay, 1985-1989 yılları arasında aynı bankada Finans Kontrol Birim Müdür yardımcısı ve Birim Müdürü, 1989-1997 yılları arasında Chemical Bank'ta Mali Kontrol, Operasyon, Bilgi İşlem ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kruul üyeliği görevlerinde bulundu.

Dışbank'a transfer

DIŞBANK Kurumsal iletişim direktörlüğüne Murat Ermert atandı. D Tanıtım Genel Müdür vekili olarak 4 yıldan beri Demirbank'ın iletişim etinliklerini yöneten Murat Ermert yeni görevine başladı.

Ayşe'nin üretimi 1.1 milyon ton

EREĞLİ Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş'de (ERDEMİR), 1999 yılında, 1. Yüksek Fırın Ayşe'nin, 1 milyon 138 bin 641 ton üretim gerçekleştirdiği bildirildi. 1. Yüksek Fırın Ayşe'nin, 1 milyon 138 bin 641 tonla geçen yıl tüm yılların üretim rekorunu kırdığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: ‘‘Ayşe, geçen yıl mayıs ayında da sıcak maden üretiminde 102 bin 41 tona ulaşarak, tüm yılların aylık üretim rekorunu kırmıştı. Tüm süreçlerini toplam kalite yönetimine uygun ve müşteri odaklı olarak tekrar gözden geçiren Erdemir, yeni bir üretim rekoruna da Ayşe ile imza atmıştır.’’

İtalyan elektriğine Türk firması

EMEK Elektrik, İtalya'da düzenlenen elektrik ihalesinde en başarılı ilk iki firma arasına girmeyi başardığını, 1 milyon dolar tutarında sipariş aldığını bildirdi. Açıklamada, halen 65 ülkeye çok yüksek gerilimli ölçü transformatörleri ihracatı yapan şirketin ihracat noktaları arasına İtalya'yı da kattığı belirtildi. İtalyan kamu kuruluşu olan ve TEAŞ gibi faaliyet gösteren Enel'in açtığı uluslararası ihalede Emek Elektrik'in, dokuz firma arasında en başarılı ilk iki firma arasına girmeyi başardığı ifade edilen açıklamada, kurallar gereği toplam bedelin yüzde 30'u kadar, yaklaşık 1 milyon dolar tutarında sipariş alındığı kaydedildi.

Öger: Turizm patlayacak

TÜRK turizmi, yeni sezona büyük ümitlerle giriyor. Time Dergisi'nin kapağını Türkiye'ye ayırması, turizmcileri sevindirdi. Turizm devlerinden Öğer Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öğer, yaptığı açıklamada, 2000 yılında iyi bir turizm sezonu yaşanacağı müjdesini verirken, ‘‘200l'de Türk turizmi süper bir atılımla patlama yapacak. Türk turizmi, 2000'li yılların yıldızı olacak’’ dedi. Tur operatörlerinin katolog satışlarına kasım ayı başında başladığını belirten Vural Öger, satışların ilk 2 ay çok iyi gitmediğini, ancak son 15 günden bu yana memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Fındık üreticisine 20 trilyon

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Fındık üreticilerinin alacaklarının ödenmesi için Fiskobirlik'e 20 trilyon liralık daha kaynak gönderdiklerini bildirdi. Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, fındık bedellerinin ödenmesi için yeni yılın ilk haftasında 3.5 trilyon, Bayram sonrası da 3 trilyon lira gönderildiğini hatırlatarak, yapılan son ödemelerle fındık üreticilerinin sıkıntılarının önemli oranda giderileceğini belirtti. Tanrıkulu, üreticilerin ürün bedelleri dolayısıyla oluşan alacaklarının, sürekli ödeme yaparak tasfiye edilmesini amaçladıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!