Kısa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Maliye cezaları indiriyor

MALİYE Bakanlığı, vergi ve diğer amme alacaklarına uygulanan gecikme zammı ile tecil faiz oranlarında indirime gidiyor. Gelirler Genel Müdürlüğü, halen aylık yüzde 12, yıllık yüzde 144 olan vergi ve diğer amme alacaklarına uygulanan gecikme zammı ile aylık yüzde 8, yıllık yüzde 96 olan tecil faizinin düşürülmesi için çalışma başlattı. Yetkililer, kredi faizlerindeki indirime paralel, gecikme zammı ve tecil faiz oranlarının da yeniden belirleneceğini bildirdiler.

Sayısal Loto ikramiyesi azaldı

SAYISAL Loto'da haftalık oyun hasılatının, ikramiyeler için ayrılan bölümü yeniden düzenlendi. İkramiye oranı azaltıldı. Sayısal Loto Oyun Planı'nda değişiklik yapıldı. Haftalık oyun hasılatının KDV hariç yüzde 50'sinin, yüzde 30'u 6, yüzde 28'i 5, yüzde 14'ü 4 ve yüzde 28'i de 3 numarayı doğru tahmin edenler arasında paylaştırılacak. Daha önceki uygulamada, Sayısal Loto haftalık oyun hasılatının yüzde 50'si ikramiye olarak tahsis ediliyordu.

IMF'nin yeni başkanı Weber

HELSİNKİ'deki AB Zirvesi'nde Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yeni başkanını belirlendi. Michael Camdessus'un 9 Kasım günü istifasını açıklamasının ardından Almanya'nın maliyeden sorumlu Devlet Bakanı Caio Koch-Weber'ın örgütün başına getirileceği açıklandı. 55 yaşındaki Koch-Weber Sosyal Demokrat partili. Camdessus'un istifası önümüzdeki şubat ayından itibaren geçerli olacak.

Bağ-Kur'lu primi % 10

BAKANLAR Kurulu, Bağ-Kur emeklilerinden 2000 yılında kesilecek sağlık sigortası primini yüzde 10 olarak belirledi. Konuyla ilgili karar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Sağlık sigortası prim oranı her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!