Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başarı’dan en hafif DECT telefon

Cebit'99'a kendi standı ile katılan Başarı Elektronik, 99 gramlık ağırlığı ile dünyanın en hafif DECT telefonu ünvanını alan Kaan 901 ve Kaan Wirex ile büyük ilgi gördü. Dünyada sadece birkaç firmanın kullanabildiği DECT teknolojisini Ankara'daki Mesut Kaan tesislerine taşımayı başaran Başarı Elektronik, TÜBİTAK Teknoloji Büyük Ödülü finalisti Kaan 901 için pek çok Avrupa ülkesi ile distribütörlük bağlantısı kurdu. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk DECT telefonu da olan Kaan 901 geniş ekranı, 90 saate kadar bekleme süresi, 8 saate kadar uzayan kesintisiz konuşma imkanı ve 6 adet el terminali bağlantısı ile dikkat çekiyor.

Başarı Elektronik'in DECT teknolojisini kurumsal çözüm olarak sunduğu Kaan Wirex ise çok katlı iş merkezleri, orta ölçekli işletmeler, turistik tesisler ve şantiyeler gibi geniş alanlı işletmeleri hedefliyor.

Vestel dünya vitrininde

HANNOVER'deki CeBIT'99 fuarına kendi standı ile katılan Vestel Şirketler Grubu da, ABD'de Slikon Vadisi'nde kurduğu araştırma merkezinde geliştirdiği ürünleri dünya vitrinine çıkardı. Fuarda yeni jenerasyon Internet TV ve LCD monitör gibi ürünleri tanıtan şirket Home.Computer ve Internet üzerinden telefon görüşmesi imkanı sağlayan Internet.Phone ürünlerininin prototiplerini de ilk kez CeBIT'de sergiledi.

Aselsan cepte iddialı

Askeri Elektronik Sanayi Aselsan CT 1920 model yeni GSM cep telefonunu ilk kez CeBIT'99'da kurduğu kendi standında sergiledi. İnce dizaynı ve sadece Aselsan'ın kullandığı gizlenebilen anten sistemi ile dikkati çeken CT 1920 sadece 115 gram ağırlığında. Çeşitli renklerde üretilen cihaz yüksek kapasiteli LiIon batarya ile 260 dakikaya kadar konuşma süresi, 215 saate kadar da bekleme süresine ulaşabiliyor. CT 1920 kısa süre içinde piyasaya sürülecek.

CeBIT’99’dan yeni ürünler

MPEG-4 piyasada

Dijital görüntülerin sıkıştırılması için kullanılan MPEG’in yeni versiyonu MPEG-4, CeBIT'99'da duyuruldu. Sharp da MPEG-4 kullanan dijital kamerasını tanıttı. 36 MB'lık hafıza kartlı Sharp 150 gram ve fiyatı 1499 mark.

Kişisel mobil sinema

Olympus firmasının Camedia adlı yeni ürünü sayesinde yolda yürürken bile sinema kalitesinde film izleme imkanına sahipsiniz. Portatif video-CD, DVD oynatıcılara veya bilgisayarlara bağlanabilen cihaz 2.5 milyon piksel çözünürlüğe sahip.

En uzun dijital kayıt

Sony'nin önümüzdeki ilkbaharda piyasaya çıkarmayı planladığı yeni dijital kayıt cihazı ICD-R100, dünyanın en uzun süre dijital kayıt yapabilen cihazı olacak. Almanya'da 399 marka satılması planlanan cihaz yaptığı kaldı direk olarak bilgisayara aktarabiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!