Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hazine'den 6 aylık ihale

Hazine Müsteşarlığı, bugün Eylül ayının ikinci ihalesi olan 6 ay vadeli bono ihalesi düzenleyecek. Hazine'nin 250-400 trilyon lira arasında satış yapmayı öngördüğü 6 aylık bono ihalesinde, bonoların ihraç tarihi 16 Eylül 1998, geri ödeme tarihi ise 17 Mart 1999 olarak belirlendi. En son 4 Ağustos'da düzenlenen 182 günlük (6 ay) bono ihalesinde, 507 trilyon 268.6 milyar lira tutarında satış gerçekleştirilmiş, brüt yıllık faiz yüzde 78.61, brüt bileşik faiz de yüzde 94.06 olmuştu. Bu arada, Hazine çarşamba günü bu ayın üçüncü en büyük iç borç geri ödemesini gerçekleştirecek. 141 trilyon 695 milyar lirası anapara, 171 trilyon 543.7 milyar lirası da faiz olmak üzere, toplam 313 trilyon 239 milyar lira iç borç geri ödemesi yapılacak.

YKB ve Demirbank'ta hisse devri

Yapı Kredi Bankası ile Demirbank'ta, hisse devri işlemleri gerçekleştirildiĞİ açıklandı. Pamukbank, İMKB'ye gönderdiği açıklamada, Pamuk Factoring A.Ş.'ye ait olan Yapı ve Kredi Bankası'nın 332 milyar 930 milyon nominal değerdeki hisse senedini temsil eden hisse senedi ilmuhabirini devraldığı bildirdi. Açıklamada, devir sonrası Pamukbank'ın Yapı ve Kredi Bankası'ndaki ortaklık payının yüzde 10.24'e ulaştığı kaydedildi. Bu arada Demirbank tarafından ihraç edilen ve mülkiyeti Halit Cıngıllıoğlu'na ait olan A grubu 10 milyon küpür değerli, 1 milyar lira nominal değerdeki hisse senetlerinin, 8 Eylül'de Cıngıllıoğlu Holding A.Ş.'ye satıldığı bildirildi. Demirbank'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu hisse senetleri üzerinde Halit Cıngılloğlu lehine intifa hakkı tesis edildi.

Akbank'a yeni müdürler

Akbank'a iki yeni genel müdür yardımcısı getirildi. Akbank tarafından yapılan açıklamada, yeni genel müdür yardımcılarından Reşit Toygar'ın lisans eğitimini Kingston Polytechnic'te tamamladığı, daha sonra London School of Economics'te ekonomi dalında master yaptığı belirtildi. Genel müdür yardımcılığına atanan Zafer Kurtul ise İstanbul Üniversitesi mezunu. Yüksek lisansını Wisconsin Üniversitesi'nde tamamlayan Kurtul, bankacılığa Citibank'ta başladı. Citibank'ın ardından, Chemical Mitsui Bank ve BNP -Ak Dresdner Bank'ta yönetici olarak çalıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!