Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zorunlu tasarruf 1.6 katrilyonu buldu

Çalışanlardan yapılan zorunlu tasarruf kesintilerinin toplamı 1.6 katrilyon liraya, nema oranı da yüzde 266.86'ya ulaştı. Hazine'den yapılan açıklamada, Çalışanların Tasarrufa Teşvik Edilmesi Hesabı'nda biriken paraların toplamının 30 Haziran itibariyle 1 katrilyon 556 trilyon 223.4 milyar lira olduğu bildirildi. Bu tutarın 466 trilyon 853.8 milyarının anapara, 1 katrilyon 89 trilyon 380.6 milyarının ise nema olduğu belirtildi. Hazine'nin açıklamasına göre, hesapta biriken paranın 374 trilyon 8.6 milyarı anapara, şahıs kesintisi ve nema olarak hak sahiplerine; 2 trilyon 560 milyarı yatırım harcamaları ve komisyon olarak Ziraat Bankası'na ödendi. Bu ödemelerden sonra kalan 1 katrilyon 150 trilyon 145.2 milyar lira ise çeşitli tahvil, gelir ortaklığı senetleri ve devlet iç borçlanma senetleri alımı yoluyla nemalandırıldı.

İthalatta haksız rekabete önlem

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Romanya menşeli PVC ile Bulgaristan menşeli, Üniversal Torna Tezgahları ve Alçak Yoğunluk Polietilen için, gözden geçirme soruşturmaları başlattı. Konuyla ilgili, ‘İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin’ üç adet tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Özellikle torba, sera örtüsü, film, kablo, boru, hortum, tüp, şişe ve kaplama olmak üzere endistriyel alanlarda, inşaat, paketleme ve makine ile oyuncak yapımında kullanılan, Bulgaristan menşeli, Alçak Yoğunluk Polietilen ithalatında halen, ton başına 200 dolar dampinge karşı vergi uygulaması bulunuyor. Tebliğlerde, gözden geçirme soruşturmalarına ilişkin işlemlerin, başvuru konusu madde ithalatı için yürürlükte olan dampinge karşı verginin uygulamasını engellemeyeceği belirtildi.

Emeklilerin maaş farkları ödeniyor

İşçi emeklileri ile hak sahiplerinin 1 Temmuz 1998 tarihinden itibaren geçerli olan maaş farkı ödemeleri, yarın ve 7 Ağustos Cuma günleri yapılacak. SSK Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, iki ödeme arasında bir iş günü olması gerektiğinden, tahsis numarasının son rakamı tek olanlara yarın, tahsis numarasının son rakamı çift olanlara da 7 Ağustos Cuma günü maaş farklarının ödeneceği kaydedildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!