Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Garanti FCI'nın üyesi

Garanti Bankası, dünyanın en büyük factoring organizasyonu ‘‘Factors Chain International’’a (FCI) üye oldu. Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 1997 yılında uluslararası factoring hizmetine ihracat factoringi ile başlayan banka, Türkiye'de bu hizmeti veren tek banka durumunda bulunuyor. 48 ülkeden 134 üyesi olan FCI'ya, 8-13 Haziran tarihleri arasında San Diego'da yapılan genel kurulda katılan Garanti Bankası, Türkiye'den organizasyonda yer alan tek banka oldu. Açıklamada, Banka'nın FCI'nın geniş muhabir ağını ve üstün teknolojik imkanlarını müşterilerine ulaştırdığı belirtilerek, bundan sonraki hedefin, dış ticaret factoring ürünlerini çeşitlendirerek, müşterilere yeni hizmet ve olanaklar sunmak olduğu kaydedildi.

Kore'de 5 banka kapandı

Güney Kore Hükümeti yabancı yatırımcıların güvenini yeniden sağlamak amacıyla beş bankayı tasfiye kararı aldı. Güney Kore Mali Denetleme Komisyonu Başkanı Lee Hun-jae bankaların kapatılmasıyla ilgili olarak ‘‘Banka sektörünün güçsüz unsurlarının tasfiyesi kaçınılmazdır’’ yolunda bir açıklama yaharken, kapatılan bankaların binlerce görevlisi bankaların önünde oturma eylemi yaptılar. Lee, tasfiye edilecek bankaların Kyungki, ChungChong, Daedong, Donghwa ve Dongnam olduğunu belirterek, ülkenin önde gelen bankaları Korea Housing, KorAm, Shinhan, Hana ve Kookmin söz konusu bankaların işlerini devralacaklarını kaydetti. Güney kore Hükümeti'nin beş bankayı kapatma kararı, mali çevreler tarafından ‘‘bankacılık sektöründeki derin krizin tanınmasına yönelik önemli bir adım’’ olarak tanımlandı.

Penguen A sınıf üretici

Penguen Gıda, Algida dondurmalarının üreticisi olan Ünilever'in gıda birimi Langnese Iglo tarafından A kategorisinde üretici olarak tayin edildi. Penguen Gıda'dan yapılan açıklamada, Langnese Iglo tarafından Penguen Gıda'da yapılan denetimler sonucunda, A kategorisinde üretici belgesi verildiği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!