Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hazine'den Haziran'da 4 ihale

Hazine, Haziran ayında 1 katrilyon 120 trilyonla 1 katrilyon 390 trilyon lira arasında net borçlanmaya gideceği dört ihale gerçekleştirecek. Aynı ay içinde 1 katrilyon 2.6 trilyonu anapara, 576.9 trilyonu faiz olmak üzere toplam 1 katrilyon 579.6 trilyon liralık da iç borç geri ödemesi yapılacak. Hazine'den yapılan açıklamaya göre, Haziran ayında ilk ihale 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. 4 Haziran valörlü 181 gün vadeli bu ihalede 360 trilyonla 440 trilyon lira arasında satış öngörülüyor. 9 Haziran'da yapılacak 10 Haziran valörlü dokuz ay vadeli ihalede 260 trilyonla 350 trilyon arasında satış yapılacak. Hazine, 12 Haziran'da bir yıl vadeli TÜFE'ye endeksli, 16 Haziran'da da bir yıl vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Bu iki ihalenin valörü l7 Haziran olacak. İki ihalede gerçekleştirilecek toplam satış 500 trilyonla 600 trilyon arasında tutulacak. Hazine, bu ihaleler için ayrı ayrı satış limiti açıklamadı. Hazine'den yapılan açıklamaya göre, daha önce ilan edilen üç aylık program çerçevesinde ay içinde kısa vadeli avans kullanılabilecek, ancak ay sonlarında avans bakiyesi sıfır olacak.

Göker'e beraat kararı

Global Menkul Değerler kurucu ortaklarından ve İMKB eski Yönetim Kurulu üyesi Erol Göker'in iiçerden öğrenenlerin ticareti (insider trading) suçlamasından beraat ettiği bildirildi. Global Menkul'den yapılan açıklamaya göre, Erol Göker hakkında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açtırılan dava sonuçlandı. Açıklamada Göker'in Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'nin önceki günkü duruşmasında insider trading suçlamasından beraat ettiği belirtildi.

Şekerbank'a vergi yatırılabilecek

Vergi tahsilatları 1 Haziran'dan itibaren Şekerbank şubeleri aracılığıyla da yapılabilecek. Şekerbank ile Maliye Bakanlığı arasında vergi tahsilatı konusunda protokol imzalandı. Vergi dairelerinde yaşanan yığılmayı azaltmak amacıyla başlatılan uygulamaya göre, Şekerbank şubeleri aracılığıyla yıllık gelir vergisi, gelir geçici vergisi, gelir vergisi stopajı, kurumlar vergisi, kurumlar geçici vergisi, beyanname ve eklerine ait damga vergisi, katma değer vergisi tahsilatı yapılabilecek.

Tepekent villaları 77 milyardan başlıyor

İstanbul'da Büyükçekmece Gölü'nün üç kilometre batısında, 6 milyon mletrekarelik bir orman alanı içinde kurulan Tepekent'teki villaların fiyatı 300 bin dolardan başlıyor. 44 değişik seçeneğin sunulduğu villaların fiyatı, havuz içermesine ve büyüklüğüne göre daha da yükseliyor. Tepecik Belediye sınırları içinde inşa edilen 1831 villanın her birini kendisine ait 2 bin metrekare bahçesi bulunuyor. Tepekent'te, toplam alanın yüzde 40'ı ortak kullanıma ait açık alanlardan oluşuyor. Proje kapsamında ayrıca yüzme havuzları, çeşitli sosyal ve kültürel aktivite mekanları, konferans salonları da yer alıyor.

Yurt Gayrimenkul Konut Villa Fuarı'nda

Yurt Gayrimenkul Değerlendirme Şirketi, Çamlıca Konakları, Nakkatepe Villaları, Yalova Evleri ile Kozyatağı Plaza gibi iş merkezi projelerini, İstanbul'da açılan Uluslararası Konut, Villa, Plaza ve İşyeri Fuarı'nda tanıtıyor. Fuar, yarın akşam sona erecek. Balkaner Grubu bünyesindeki Yurt Gayrimenkul, bu projelerin yanısıra Bayramoğlu, Ataşehir, Bakırköy ve Marmaris'te gruba ait arazilerde yaklaşık 10 bin konut, ticaret ve turizm projesi geliştirecek.

Boyacılar artık teknoloji satıyor

Yaşar Boya Grubu Başkanı Ahmet Onaner, Dyo ve Bayraklı'nın İtalya'da yapılan bayiler toplantısında, Türk firmalarının inşaat boyaları konusunda teknoloji satar hale geldiğini söyledi. 60 bayinin katıldığı toplantıda Yabaş Genel Müdürü Bülent Atabay ve Bayraklı Genel Müdürü Halil Tekşal da sektörle ilgili gelişmeleri ve şirket hedeflerini bayilerine aktardılar.

Tıbbi malzemeciler meslek odası kuruyor

Tıbbi malzeme satıcıları meslek odası kuruyor. Tıbbi Malzemeciler Meslek Odası Hazırlık Komitesi, kurulacak odanın kanun taslaklarını hazırlamak üzere bugün (30 Mayıs Cumartesi) İstanbul'da toplanıyor. Tıbbi malzeme satıcıları, kanun taslağının biran önce hazırlanmasını ve mesleki haklarını kanunla aramayı hedefliyor.

Turk Nokta Net, ISDN hattını devreye aldı

İnternet servis sağlayıcısı Turk Nokta Net, ISDN hatlarını devreye soktu. Bir sayısal iletişim şebekesi olan ISDN'nin kullanılmaya başlanmasıyla, daha önce kullanımda olan analog hatlarda yaşanan iletişim kayıpları tamamen ortadan kalkıyor. Aynızamanda ISDN hatları iletişimi daha verimli ve hızlı hale getiriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!