Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emlakbank'ın zararı 12.2 trilyon lira

Emlak Bankası Genel Müdürü Erdin Arı, Banka'nın 1997 yılını 12.2 trilyon lira zararla kapattığını açıkladı. Arı, tahsili geçikmiş alacakları da Nisan 1998 sonu itibariyle 20.4 trilyon liraya yükselen Emlak Bankası'nın artık konut inşa etmek amacıyla herhangi bir gayrimenkul almayacağını ve konut ihalesi yapmayacağını bildirdi. TBMM KİT Komisyonu, yıllardır denetimi çeşitli nedenlerle engellenen Emlak Bankası'nın 1993,1994, 1995 ve 1996 yıllarına ilişkin hesap ve işlemlerini görüşmeye başladı. Görüşmelere, Emlak Bankası'nın bağlı bulunduğu Devlet Bakanı Refaiddin Şahin ile bazı eski yöneticiler de katıldı.

Kentbank'tan yeni şube

Kentbank hizmet ağına iki yeni şube daha ekledi. Bankanın Ankara-Yıldız ve Çankaya şubelerinin açılışı, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Agah Oktay Güner tarafından yapıldı. Yeni açılan şubelerle birlikte Ankara'daki şube sayısı dörde ulaşan Kentbank'ın, Ankara'daki 5. şubesi önümüzdeki günlerde Ulus'ta hizmete girecek.

Global şube ağını genişletiyor

Global Menkul Değerler A.Ş.'nin ‘‘Bakırköy Şubesi’’, Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından bugün hizmete açılacak. Yapılan açıklamada, İstanbul merkez ofisi haricinde, yurtçapında 11 şube ve 11 adet irtibat bürosuna sahip olan Global Menkul Değerler'in, iyi pazarlama ve daha fazla yatırımcıya ulaşma konusundaki hedeflerini gerçekleştirmeye devam edeceği belirtildi.

ABN Amro General Bank'a talip

Hollanda'nın önde gelen bankası ABN Amro'nun, Avrupa'nın en büyük banka grubunu yaratmak için, Belçika'nın en büyük bankası Generale Bank NV'yi satın almak için girişimde bulunduğu bildirildi. ABN Amro'nun, Generale Bank'ın hisseleri için 12 milyar dolarlık önerisi kabul gördüğü takdirde, birleşme sonunda Avrupa'nın en büyük banka grubunun oluşması bekleniyor. Generale Bank, Belçika'nın en büyük bankası ve piyasada sağlam bir yere sahip.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!