Kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2002 15:13

E & Y yeniden yapılandı
Denetim ve Danışmanlık firması Ernst & Young Türkiye, Andersen Türkiye´yi bünyesina katarak yeni yapılanmasını tamamladı. Bu birleşme sonrasında Ernst & Young, 953 çalışana ve bin 200 müşteriye sahip oldu.
Arthur Andersen Türkiye´nin ortağı olan Şaban Erdikler, Ernst & Young´ta Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak göreve başladı.
Erdikler, yeni oluşumun Ernst & Young Türkiye ile gerçekleşmesinin nedeninin kültür, yaklaşım ve hedeflerdeki uyum olduğunu belirtti. Yapılanmanın diğer 56 ülkedeki Andersen üye firmalarından daha kısa bir sürede başarı ile tamamlandığını ifade etti:
``Yeni yapılanmamızla Türkiye´de denetim ve danışmanlık sektöründe hizmet veren en güçlü ve deneyimli kuruluş olduk. Bu çerçevede iş hacimlerimizin 2003-2006 döneminde dolar bazında yıllık yüzde 25 artmasını hedefliyoruz. 2006´da iş hacmimizin 100 milyon doları aşmasını planlıyoruz.``
Erdikler, yeniden yapılanma sonrasında üniversite mezunlarının en çok çalışmak istediği firma olmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti: ``Çalışanların bilgi ve beceri kapasitelerini zorlayan, fikri ve bedeni yeteneklerini artırmayı özendiren, her düzeyde başarıyı ödüllendiren örgüt yapısı kurmayı amaçlıyoruz.``
Ernst & Young, Türkiye´de İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara´da dört ofiste faaliyet gösteriyor.

Sunpride´a ödül
Sunpride, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), 2002 Ambalaj Yarışması´nda meyve suyu şişesi kategorisinde ´Altın Ambalaj Ödülü´ aldı. Bu yıl 15´incisi düzenlenen yarışmaya toplam 41 firma ve 88 ürün katıldı. Sunpride, Dünya Ambalaj Teşkilatı tarafından düzenlenen ´2002 Worldstar for Packaging Awards´ yarışmasında Türkiye´yi temsil etmeye hak kazandı.

Akkök yeniden yapılandı
Akkök Grubu, şirketleri bünyesinde ´İcra Başkanlığı´ oluşturdu. İcra Başkanlığı´na, Akkök Murahhas Üyesi Selçuk Ergin getirildi. Şirkette güncel ihtiyaçlara uygun ve kurumsallaşma amacıyla ´İcra Başkanlığı´ oluşturulduğu belirtildi. Yılda yaklaşık bir milyar dolarlık cirosu ve altı bin 200 çalışanı olan Akkök Grubu´nun, sanayi ve ticari alanlarda faaliyet gösteren 20 şirketi bulunuyor.

Birmot´ta Trio
Birleşik Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Birmot), Trio projesi oluşturuyor. Trio´nun temel amacının, kurum, bireyler, gruplar ve içindeki bulundukları durumların analizini yapmak, sorunlarını tanımlamak, değişim ve adaptasyon yaratmak olduğu belirtiliyor. Trio, şirketin İK Koordinatörü Hakan Önel´in endüstri mühendisi, İK yöneticisi Berna Boragan´ın sosyal psikolog ve şirket terapisti Çağla Gülol´un klinik psikolog kimliklerini bir araya getirdikleri bir çalışma.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!