Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği başvuru süresi 2021'e kadar uzatıldı! İşte en son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak Kısa çalışma ödeneği başvuru süresi 2021e kadar uzatıldı İşte en son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2020 18:20

Kısa çalışma ödeneği ödeme tarihi, milyonlarca çalışanın gündeminde yer alıyor. Koronavirüs pandemi sürecinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nca ödenen kısa çalışma ödeneğinde alınan karar doğrultusunda başvurularda uzatılmaya gidildi. Kısa çalışma ödeneği başvuruları e devlet üzerinden belirlenen tarihe kadar tamamlanacak. En son 4 Aralık tarihinde vatandaşların hesaplarına yatırılan kısa çalışma ödeneği, ocak ayında ödenmeye başlanacak. Kısa çalışma ödeneği sorgulamaları ise e devlet üzerinden gerçekleşecek. İşte, ayrıntılar...

Haberin Devamı

Aralık ayı kısa çalışma ödeneği son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. İşveren ve çalışanların pandemi döneminde mağdur olmaması için ödenen kısa çalışma ödeneği her ay belirli tarihlerde hesaplara yatırılıyor. Ödemeler IBAN bilgisi bulunmayan vatandaşlara ise PTT üzerinden yapılıyor. Son olarak 4 Aralık'ta yatırılan kısa çalışma ödeneğinin aralık ayı ödeme tarihi ise henüz belli olmadı. İlerleyen günlerde ödeme tarihi ile ilgili bakanlıktan açıklama yapılması ön görülüyor. Diğer yandan kısa çalışma başvuru süresi 31 Ocak 2021'e, kısa çalışma ödeneği ise 28 Şubat 2021'e kadar uzatıldı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kasım ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 4 Aralık’ta hesaplara yatırılacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlatan Selçuk, “İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 4 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.” açıklamasını yapmıştı.

Aralık ayı kısa çalışma ödeneği ödeme tarihinin ise ilerleyen haftalarda netleşmesi bekleniyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle 30 Hazirana kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan iş yerleri, İŞKUR'a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilecek.

Kısa çalışma başvurularının sadece e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bunun dışında posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacağını duyuran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 1 Aralık 2020 tarihi veya sonrası olarak bildirilebileceğini belirtti.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2. maddesi ile geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki döneme ilişkin kısa çalışma talebinde bulunan işyerleri için anılan Kanunun geçici 23. maddesinin birinci fıkrasında yer alan 30 Haziran 2020 tarihinin, 30 Kasım 2020 tarihli ve 3238 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen esaslar çerçevesinde 31 Ocak 2021 olarak uygulanacağı belirtildi. Kısa çalışma ödeneği süresi ise 28 Şubat 2021 oldu.

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU EKRANI-TIKLAYINIZ

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor. Aşağıda bulunan linke tıklayıp e-Devlet'e giriş yapabilirsiniz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI- TIKLAYINIZ

 

BAKMADAN GEÇME!