Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Aralık ayı kısa çalışma ödeneği için Bakan Selçuk'tan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak Aralık ayı kısa çalışma ödeneği için Bakan Selçuktan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2021 03:49

Kısa çalışma ödeneği ödemeleri ile ilgili beklenen açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından ödenen kısa çalışma ödeneği, ocak ayı başında çalışanların banka hesaplarına ödenecek. Pandemi döneminde çalışanların ve işverenlerin mağdur olmaması adına verilen Kısa çalışma ödeneğinin yatıp yatmadığı ise e devlet sorgulama ekranı üzerinden öğrenilecek. İşte, aralık ayı kısa çalışma ödeneği ödeme tarihi.

Haberin Devamı

Aralık ayı kısa çalışma ödeneği yeni yılın ilk günlerinde çalışanların gündemine geldi. Pandemi döneminde işsizlik ödeneğinden faydalanamayan çalışanlara verilen kısa çalışma ödeneği ile ilgili Bakan Selçuk ödemelerin 5 Ocak’ta hesaplara yatılacağını bildirdi. Banka hesap no bulunmayanlara ise PTT üzerinden ödemeler gerçekleşecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 5 Ocak’ta hesaplara yatırılacağını duyurdu.

“Aralık Ayına İlişkin Ödemeler 5 Ocak 2021 Tarihinde Yapılacak” Ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını hatırlatan Selçuk, “İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 5 Ocak 2021 tarihinde hesaplara yatıracağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA

e-Devlet üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor. Aşağıda bulunan linke tıklayıp e-Devlet'e giriş yapabilirsiniz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI-TIKLAYINIZ

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneği maaşın yüzde 60'ı kadar oluyor. En düşük ödenek brüt asgari ücrete göre belirleniyor. En yüksek ödenek ise brüt asgari ücretin yüzde 150'si kadar oluyor. Buna bağlı olarak Kısa çalışma ödeneği de Asgari ücret ile birlikte arttı.
En düşük Kısa Çalışma Ödeneği: 2.146,50 TL

En yüksek Kısa Çalışma Ödeneği: 5.366 TL

BAKMADAN GEÇME!