Kırıkkale'ye 800 milyon liralık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkaleye 800 milyon liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 11:27

KIRIKKALE’nin Yahşihan İlçesi sınırlarında yapılacak olan ’Doğalgaz Çevrim Santrali’nin yapımı için Suudi Arabistan’ın önde gelen enerji firmalarından Acwa Power International ile Eser Holding arasında ortaklık anlaşması imzalandı. 800 milyon dolarlık yatırık anlaşmasının imza törenine Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı da katıldı.

Doğalgaz Çevrim Santrali ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Turan Kıratlı, bu yatırımı gerçekleştirmek için bir yıldır uğraştıklarını ve son aşamaya gelindiğini söyledi. Kıratlı, "Yatırımla birlikte en az 500 kişi istihdam edilecek. Eser Holding için önemli olan boyutu, Suudi Arabistan’ın enerji şirketi ile yapılan anlaşma ile tamamlandı" dedi. Yatırımın Yahşihan sınırları içinde yapılacağını belirten Kıratlı, Eser Holding’e gösterdiğikleri araziler içinde, santral için en uygun yer olan ve içerisinden doğalgaz hattı geçen Kalecik yol ayrımının karşısında bulunan arazi için başvurduklarını dile getirdi.

Türkiye’de gerçekleştirilecek 800 mw’lik Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santrali için Eser Holding ve Suudi Arabistanlı Acwa Power International ortaklığı arasında imza töreni yapıldı. Eser Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu ile Acwa Power Başkanı ve Genel Müdürü Paddy Padmanathan’ın katılımıyla Türkiye’de gerçekleştirilecek 800 mw Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santrali yatırımı için ortaklık töreni Ankara’da düzenlendi. Törene, yatırımın Kırıkkale’de gerçekleşmesini sağlayan milletvekili Turan Kıratlı’nın yanı sıra, Kılıçlar Belediye Başkanı Ömer Faruk Önder de katıldı. Gerçekleşen törenle iki firma yaklaşık 800 milyon dolar bedelli yatırım için ortak çalışmaya başlamış oldu.

Hızlı bir inşaat takvimiyle santraliin 2014 yılı içinde işletmeye açılarak ikili satış anlaşmaları ve spot pazarda satış yapacak konuma ulaştırılması hedeflendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!