Kırca, klima mucidi Willes Carrier oldu

Güncelleme Tarihi:

Kırca, klima mucidi Willes Carrier oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALARKO Şirketler Topluluğu'nun dünya devi Carrier ile kurduğu Alarko Carrier ortaklığı birinci yılını doldurdu. Bu nedenle Swissotel'de düzenlenen gecede Türk tiyatrosunun usta ismi Levent Kırca, müthiş bir tiplemeyle davetlilerin karşısına çıktı. Kırca, Alarko Carrier'in gecesinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen American Heritage Dergisi tarafından 1900'lere damgasını vuran yüzyılın 20 kaşifi arasında yer alan Amerikalı Willis Carrier'ı canlandırıldı.

1902'de Amerika'da klimayı icat eden Willis Carrier olmak için Levent Kırca saatler süren özel bir makyaj yaptı. Bu canlandırma konuklar tarafından çok beğenildi. Levent Kırca bu tipleme için 2 kilogram makyaj malzemesi kullandı.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR

Alarko Carrier, toplu mekanda yaşayan insanların yaşam kalitesini yükselten merkezi klima sisteminin beyni klima santrallerinin üretimine de Türkiye de başladı. 1998 yılında yüzde 50'şer ortaklıkla kurulan Alarko Carrier, Rami ve Dudullu'daki iki ayrı fabrikada üretim yapıyor. 700'ün üzerinde çalışanı bulunan fabrikalardan yılda 20 milyon dolarlık ihracat yapılması hedefleniyor. Alarko Carrier'ın pazar payı ise ürünlere göre yüzde 11 ile yüzde 26 arasında değişiyor.

Alarko Carrier'in kuruluşunun birinci yılı ve Carrier'in Türkiye'de üretime başlaması nedeniyle düzenlenen gecede İstanbul'daki proje ve müteahhit firmaların 400 temsilcisine de bir seminer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!