Kiracı garantili mağaza satışı

Güncelleme Tarihi:

Kiracı garantili mağaza satışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2004 01:55

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ankara Eryaman'da yapımına başlanan Göksüpark Konutları bünyesindeki K&C Göksu Alışveriş Merkezi, 'kiracı bulma garantisi' ile satışa çıkıyor. Eskidji Grubu tarafından 10-11 Kasım'da halktan teklif yöntemiyle satışa çıkacak Alışveriş Merkezi'nden dükkan veya mağaza almak isteyenler, hiç bir ücret ödemeden en fazla kirayı veren kiracıya da sahip olacak.

Eskidji Grubu'nın sahibi Dikran Masis, 12 ay içinde bitecek K&C Göksü Alışveriş Merkezi'nin bir çok ilke sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk kez alışveriş merkezindeki 129 dükkan ve mağaza 'kiracı bulma garantisi' ile satılıyor" dedi.

Masis, Ankara'nın yeni Kızılay'ı olacak bu bölgede sadece K&C Göksü Alışveriş Merkezi'nin olacağını kaydetti. TOKİ güvencesindeki bu alışveriş merkezinin en önemli özelliğinin yönetim planı olduğunu ifade eden Masis, "Yani alışveriş merkezinde yer alan mağazaların hepsinin alanı belirlenmiş. Çiçekçi olarak belirlenen bir mağaza hiçbir şekilde eczane olamaz" diye konuştu.

Şu anda alışveriş merkezi için ön talep topladıklarını belirten Masis şöyle konuştu: "Bir yandan talep toplanırken diğer taraftan mağazaların tahsisi yapılıyor. Alışveriş merkezindeki dükkan ve mağazaların satış fiyatlarını halktan teklif alarak belirleyeceğiz. Yani halk teklifleri verir, en yüksek teklif masaya yatırılır. 10-11 Kasım'da da bu fiyat üzerinden içerisinde canlı bağlantılı bir satış gerçekleştireceğiz."

Alışveriş Merkezi'nin 6-7-8 yıl vadeli çok uygun ödeme seçenekleriyle satılacağını kaydeden Masis, "Biz ayrıca sadece yatırım amaçlı dükkan ve mağaza alanlara da cazip bir teklifte bulunuyoruz. Alışveriş Merkezi bittikten sonra mal sahiplerinden hiç bir ücret almadan kendilerine kiracı bulma garantisi veriyoruz. Yapacağımız bir açık artırma ile en yüksek kirayı veren kiracıyı bulacağız ve dükkan ve mağazayı alanlar, kira geliri ile neredeyse hiç para vermeden mal sahibi olmuş olacak" dedi.

Özellikleri

İki kat ve bir terasa sahip

35 bin metrekarelik bir alana kurulu

11 bin metrekare açık otopark

10 bin metrekare kapalı otopark

129 dükkan

Hipermarket

Su oyunları

Göl manzaralı teras

Sinema ve eğlence merkezi

Sağlık merkezi ve eczaneler

Toplu Konut'un gittiği yer popüler oluyor

'Devletin bugün sahip olduğu en iyi marka TOKİ'dir" diye konuşan Dikran Masis, "Toplu Konut İdaresi nerede bir yer yaparsa hem orası hem de çevresi bir anda en popüler yer oluyor" dedi. Bugün Ataköy, Ataşehir ve Halkalı gerçeğininin ortada olduğunu kaydeden Masis, "Biz Ataköy'de emlak ofisi açamıyoruz. Çünkü kapıcı bile bir saatte daire satıyor. Ataşehir'de ise artık emlak satışları karaborsaya girmiş durumda. Emlakçılar TOKİ'den alıp 10-15 milyar üstüne satabiliyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!