Kıraç: Şirketlerde Vehbi Koç'u anlatın

Güncelleme Tarihi:

Kıraç: Şirketlerde Vehbi Koçu anlatın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Vehbi Koç, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine kızları Suna Kıraç ve Semahat Arsel, Topluluk Yürütme Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile grubun üst düzey yöneticileri katıldı. Can Kıraç, ‘‘Şirketlerde Vehbi Bey'in ilkelerini anlatın’’ dedi.

Türk iş hayatının duayeni, Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç, ölümünün ikinci yılında, Zincirkuyu'daki mezarı başında törenle anıldı.

Vehbi Koç'un kızları Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suna Kıraç, Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Topluluk Yürütme Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Can Kıraç'ın yanı sıra, eski bakanlardan Cahit Aral ile Koç Topluğu'nu temsilen 172 üst düzey yöneticinin katıldığı törende, Vaniköy Camii İmamı Musa Temiz ve İlahiyat Fakültesi görevlisi Fatih Çolak Kuran okudu. Suna Kıraç ise sessizce Yasin-i Şerif okuyarak dua etti. Dini törenden sonra konuşan Can Kıraç, Vehbi Koç'un sadece mezarı başında anılmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

‘‘Ben büyüğümüz Vehbi Koç'un mezarı başında düzenlenen törenleri az buluyorum. O Cumhuriyet döneminde tüm atılımcı ruhu ve devletine duyduğu güven ile 80 yıllık yaşamında atılımlar yaptı. Türk sanaiiyinde büyük hedefler seçti, onları gerçekleştirdi. Koç Holding'in üst düzey yöneticileri olarak sizler, Vehbi Bey'le çalışan son kuşaksınız. Sizden sonra gelecekler, Vehbi Bey'i sizin anlattıklarınız kadar tanıyacak.’’

Koç Grubu yöneticilerinden şirketlerinde Vehbi Koç'u anma programları düzenlemelerini isteyen Can Kıraç, şöyle konuştu:

‘‘Şirketlerinizde Vehbi Koç'un ilkelerini, iş prensiplerini başarılarını anlatın. Ve bunu bir gelenek haline getirin. Vehbi Bey'in ‘Devletim varsa ben de varım', ‘Demokrasi istiyorsanız vergi verin', ‘Anadolu'nun gelişmesini Boğaz'daki yalınızın salonundan değil, Anadolu'yu gezerek inceleyin. Çünkü gelişmeyi anlayamazsınız' sözlerini, sizden sonra gelenlere iletin. Bu haşmetli kuruluş Vehbi Koç'un dürüstlüğü, çalışkanlığı ve çevresi ile dayanışması sonucu büyüdü. Bu dayanışma onun yokluğu ile ortadan kalkmadı. Bu dayanışmayı aile bireyleri ve sizler devam ettirdiniz, ettireceksiniz. Bu arada, Vehbi Koç'un başarısının ardında ona her zaman destek olan rahmetli eşi Sadberk Koç'un da payı büyüktür.’’

Törene Türk Amerikan İş Konseyi Toplantıları nedeniyle yurtdışında olan Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç ve oğlu Mustafa Koç katılamadı. Yaklaşık yarım saat süren törendan sonra mezar gülsuyu ile yıkandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!