Kimyadan Şubat ayında 2,4 milyar dolar ihracat

Güncelleme Tarihi:

Kimyadan Şubat ayında 2,4 milyar dolar ihracat
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2022 09:38

Kimya sektörü, Şubat ayında 2,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör bu dönemde yüzde 43,5 ihracat artışı yakaladı.

Haberin Devamı

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak, “Sektör olarak yılın 2 ayında ihracat artışımızı sürdürdük. Yıl sonu hedeflerimize ulaşabilmek adına daha çok çalışmamız gerekiyor. Yeni dönemde yeni pazarlarla katma değerli ihracata odaklanacağız” dedi.

Sektör şubat ayında da en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci sektör konumuna geldi. Koçak, “Kimya sektörü olarak yeni yılın ilk 2 ayında güzel bir ivme yakaladık. Son 12 ayda ise 26,5 milyar dolar ihracata ulaştık. Sektörümüzün gelişimini devam ettirmek için var gücümüzle çalışacağız. Hedefimiz katma değeri yüksek ihracat gerçekleştirmek. Kimya sektörünü Türkiye ekonomisine katkı sağlayan birinci sektör pozisyonuna yükseltmek istiyoruz. Ülke olarak dünyadaki rakiplerimize karşı daha kaliteli ve daha uygun koşullarda ürünler üretiyoruz. Bu avantajlarımızı değerlendirip sektörümü daha da büyüteceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!