Kıdem tazminatına fon güvencesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kıdem tazminatına fon güvencesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2001 00:00


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçinin kıdem tazminatının güvence altına alınması amacıyla ''Kıdem Tazminatı Fonu'' kurulmasına ilişkin yasa taslağı hazırlıyor. Taslak, işverenlerin fona her ay pirim ödemesi öngörülüyor.

Hazırlıkları sürdürülen yasa taslağına göre, işverenlerin, kurulacak fona her ay belli oranda prim ödemesi planlanırken, işveren fona ödediği primi, işçi ücretlerinden düşemeyecek.

Bakanlık bünyesinde çalışmaları sürdürülen yasa taslağında, İşsizlik Sigortası Fonu'nda olduğu gibi, ''Kıdem Tazminatı Fonu''nun da işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu tarafından yönetilmesi öngörülüyor.

İlgili sosyal tarafların görüşlerinin alınmasından sonra son şekli verilecek olan ve kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunulması beklenen yasa taslağına göre, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işçiler, kıdem tazminatını belirlenen süre sonunda fondan alacak. Yasa yürürlüğe girmeden önce kıdem tazminatı almaya hak kazanan işçiler ise hak kazandıkları kıdem tazminatlarını ilgili işverenlerden alacaklar. (Ankara/aa)





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!