Kibrit alev aldı, üreticinin eli yandı

Güncelleme Tarihi:

Kibrit alev aldı, üreticinin eli yandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

Yerli kibrit üreticileri, 2011 yılında artan kibrit ithalatının azaltılması amacıyla kibrit ithalatında uygulanmakta olan korunma önleminin süresinin uzatılması talebiyle Ekonomi Bakanlığı’na başvurdu.

Haberin Devamı

Bakanlık başvuru üzerine kibritlerin ithalatında uygulanmakta olan korunma önleminin etkilerinin değerlendirilmesi ve söz konusu önlem uygulamasının devamının gerekli olup olmadığının incelenmesi amacıyla soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ’e göre, yerli kibrit üreticileri tarafından, 36.05 Gümrük Tarife Pozisyonunda (G.T.P.) sınıflandırılan kibrit ithalatında uygulanmakta olan korunma önleminin süresinin uzatılması talebiyle Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuldu.

Başvurunun gerekçesini ise, başvuru konusu eşyanın ithalatının 2009 yılında başlatılan korunma önlemi uygulamasını müteakip 2010 yılında azalmasına rağmen 2011 yılında bir önceki yıla göre artmış olması oluşturuyor.

Bu gerekçe ile yapılan başvuruda Ekonomi Bakanlığı, İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, yapılan başvuruyla ilgili olarak 36.05 G.T.P.’unda sınıflandıran kibritlerin ithalatında uygulanmakta olan korunma önleminin etkilerinin değerlendirilmesi ve söz konusu önlem uygulamasının devamının gerekli olup olmadığının incelenmesi amacıyla soruşturma açılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Soruşturma, Yönetmeliğin ilgili hükümleri kapsamında İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Soruşturma Genel Müdürlükçe yürütülerek 9 ay içinde tamamlanacak. Gerekli hallerde bu süre iki ay uzatılabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!