‘Kepenk kapatma yanlış bir tutumdur’

Güncelleme Tarihi:

‘Kepenk kapatma yanlış bir tutumdur’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 23:56

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bazı AVM’lerde yaşanan ‘kepenk kapatma’ eylemini eleştirdi.

Haberin Devamı

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yaklaşık 3 saat süren AK Parti MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

TEDBİRLERİ ALIRIZ

(Bazı AVM esnafının kepenk kapatma eylemi) Bazı AVM sahipleri dolar ısrarını sürdürüyor. Bu haksız kazanç oluyor, kurdaki artışla birlikte insanlar kiralarını fazla ödemek zorunda kalıyor. Kepenk kapatma yanlıştır, vatandaşın belli ürünlere ulaşmasını engellemek yanlış bir tutumdur. Kesinlikle doğru bulmuyoruz. Türkiye’de piyasanın rasyonel çalışması, piyasa zincirinin düzgün işlemesi en büyük gücümüz, kuvvetimizdir. Hukuken alabileceğimiz tedbirleri almaya hazırız. Hiç kimse piyasayı bloke etme gibi bir tavır içine
girmesin.”

İKİ SAAT GEÇ AÇILDI

Döviz kurlarına bağlı olarak artan yüksek kira maliyetlerinin varlıklarını tehdit etme noktasına gelmesinden yakınan markalar, ‘onurlu’ ve ‘adil’ ticaret talebi ile İstanbul’daki 3 AVM’de mağazalarını iki saat geç açtı. Dün Nişantaşı City’s, Forum İstanbul ve Marmara Park’ta Mağazaların önemli bir bölümü geç açıldı. BMD Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, ülke ekonomisi için vazgeçilmez önemi olan perakende sektörünün iki yıldır türbülansla karşı karşıya bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Sezon başında satış fiyatlaması yapılan ürünlerin maliyeti her gün artan kira ve imalat giderleriyle neredeyse satış fiyatını yakalıyor. Bu, perakende ticareti sürdürülebilir olmaktan çıkarırken, oluşumu on yılları bulan markalarımızın faaliyetini sona erdirecek bir tehdit haline gelmiş bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!