Keçeciler:"Gereken ekonomik tedbirler alınacak"

Güncelleme Tarihi:

Keçeciler:Gereken ekonomik tedbirler alınacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2001 00:00


Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, yürütülen enflasyonla mücadele programının başarıya ulaşmakta olduğunu belirterek, sıkıntı çeken halkı rahatlatmak için gereken tedbirlerin alınacağını bildirdi.
Haberin Devamı

Keçeciler, Konya'nın Karapınar İlçe Kaymakamlığı'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, hükümetin ekonomik istikrar programı uyguladığını ve bunun olumlu sonuçlarını aldığını söyledi.

Enflasyonun yüzde 60'lardan yüzde 30'lara gerilediğini, kalkınma hızının eksi değerden artı değere yükseldiğini belirten Keçeciler, "Türkiye'deki ekonomik dengeler yerine oturuyor. Enflasyonla mücadelede başarılı oluyoruz. Bu mücadele sırasında halkımızın bazı sıkıntıları olmuştur. Program hedefi doğrultusunda bu sıkıntıları gidermek ve halkı rahatlatmak için gerekli ekonomik tedbirleri de alacağız" dedi.

Daha az borçlanan ülke

Gelecek hafta Çarşamba günü iç ve dış borç toplamı olarak 8.5 milyar dolar tutarında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ödemesinin yapılacağına işaret eden Keçeciler, şöyle devam etti: "Oldukça kritik günler yaşıyoruz. Ekonomik hayatımızda faiz oranları çok önemli. Bu oranlar, gelecek günlerde bütçe performansını belirleyecek. Ancak, herhangi bir endişeye mahal yoktur.

GSM'den 2.2 milyar dolar, IMF'den de 1.4 milyar dolar Hazine'ye geldi. O nedenle bütçe performansı yüksek oldu. Çarşamba günü ödemede sıkıntı olmayacaktır. Bundan sonra fazla dış borçlanma olmaz. Türkiye, artık her geçen gün daha az borç alan bir ülke konumuna gelmiştir. Ödediğimiz borçlarla ekonomimiz daha sağlıklı bir hale gelecektir."

Müfettişler iş başında

Keçeciler, bir gazetecinin, enerji sektöründeki yolsuzluklarla ilgili olarak geçmiş dönemde görev yapan bakanlar ve ihalelerle ilgili soruşturma açılması konusundaki sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Bu teknik bir konu. Geçmişte ne yapılmışsa açıklıyor ve araştırıyoruz. Müfettişler, savcılar ve devletin organları iş başındadır. Herhangi bir eksikliği, aksaklığı olan varsa, hepsi hakkında gereken işlemi yapacağız. Bu bakımdan herhangi bir himaye söz konusu değildir. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ve Teftiş Kurulu raporları açıktır. Yıllardan beri devam eden işler vardır. Aktaş elektrik şirketiyle ilgili mahsuplaşmadan dolayı devletin herhangi bir zararı sözkonusuysa, o zarar tazmin edilir. Zaten Aktaş'la ilgili işlemler de Danıştay tarafından iptal edilmiştir. Araştırmalar sürüyor."

Keçeciler, ziyaret sırasında Kaymakam Şenol Bozacıoğlu'ndan ilçenin sorunları ve yatırımlar konusunda bilgi aldı. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!