Kaykay gençlerine chat'li telefon

Güncelleme Tarihi:

Kaykay gençlerine chatli telefon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

TELEKOMÜNİKASYON sektörünün devlerinden Finlandiyalı Nokia'nın 15 ile 25 yaşları arasındaki ‘‘kaykay gençlerine’’ yönelik, chat fonksiyonlu 3310 modeli eylül ayının ikinci yarısında piyasaya çıkıyor.

Nokia'nın 3310 modeli Almanya'nın Oberhausen kentinde düzenlenen, ‘‘snowboard’’, ‘‘wakeboard’’, kaykay, paten ve BMX gösterilerinin yer aldığı ‘‘Heyecanı yakala, genç kal’’ etkinlikleri çerçevesinde tanıtıldı.

İstanbul'da bugün başlayan Bilişim 2000 A CeBIT Event fuarında da tanıtımı yapılacak olan Nokia 3310, mesaj sistemi ile chat yapma imkanı tanıyor.

Nokia, tüm dünyada ayda 8 milyar SMS'in gönderildiği gerçeğinden yola çıkarak, ‘‘kaykay gençliğini' chat için bilgisayar bağımlılığından kurtarmayı amaçlamış. Oberhausen'deki basın toplantısında, Avrupa-Asya Başkan yardımcısı Anssi Vanjoki'nin dediği gibi ‘‘3310'nun cat fonksiyonu, gittikleri her yere chat odalarını taşımak isteyen kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak.’’

İNTERNET GİBİ

Chat fonksiyonu, SMS kullanarak diğer kişilerle internetteki chat sistemine benzer sohbet imkanı sunuyor. Ancak chat fonksiyonu olmayan cep telefonlarına da mesaj kanalının SMS olması nedeniyle chat mesajı gönderebiliyor.

Nokia 3310 ile chat yaparken beş harfli kişiye özel chat takma adı kullanılıyor ve her mesaj alıcıya gönderenin chat takma adıyla gidiyor. Birebir chat yapabilme imkanının yanısıra, operatörler desteklediği takdirde aynı anda birkaç kişiyle de chat yapılabiliyor.

Sadece 133 gram ağırlığında olan Nokia 3310 telefonunun WAP desteği yok ve bu yüzden daha ucuz olması bekleniyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!