Katlanır dronelar

Güncelleme Tarihi:

Katlanır dronelar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 23:04

Daha çok hobi amacıyla kullanılan insansız hava araçları yani ‘drone’lar, katlanabilir gövde yapısına kavuştu. Yeni modeller, cebe bile sığabilir hale getirildi.

Haberin Devamı

İNSANSIZ hava araçları yani ‘drone’lar artık her yerde. Dronelar hobi amaçlı çekimlerin yanı sıra sağlıktan tarıma kadar birçok sektörde kullanılmaya başladı. Hatta dronelarla balık tutanlar bile var. Genellikle 4 pervaneden oluşan drone modellerinin ilk tasarımları sabit bir gövde yapısından oluşuyordu. Bu da droneların daha çok yer kaplamasını, büyük çantalarla taşınabilmesine sebep oluyordu. Ancak yeni nesil drone modellerinde bu mantık tamamen değişti. Pervaneleri taşıyan kanatların katlanmaya başladığı modeller, artık kolaylıkla taşınabiliyor. Hatta ceplere bile sığabiliyor. Bu haftan yeni nesil ‘drone’ları inceleyerek bir araya getirdik.

 

CEBE BİLE SIĞIYOR

DRONE üreticileri arasında popüler şirketler arasında olan DJI, geçtiğimiz haftalarda katlanabilir ilk modeli olan ‘Mavic Pro’yu tanıttı. Katlanarak dikdörtgen bir yapıya kavuşan Mavic Pro, neredeyse cebe bile sığacak bir boyuta dönüşebiliyor. Kumandası ise oyun konsollarının kumadalarından bile küçük. Ayrıca bu model, 4K çözünürlükte video kaydı yapabilirken, 25 dakika boyunca 4 kilometre mesafeye kadar uçabiliyor.

Haberin Devamı

Satış fiyatı: 4 bin 799 TL

KAMERA USTASINDAN

AKSİYON kamerası denilince ilk akla gelen şirketlerden biri GoPro, ilk drone modeli ‘Karma’yı meraklıların beğenisine sundu. Katlanabilir kanat yapısıyla dikkat çeken model’in kamerası da çıkarılabiliyor ve bağımsız olarak görüntü sabitleyici özelliğiyle kullanılabiliyor. 7 kilometre mesafeye kadar menzili bulunan model, 4K video çekebiliyor, spor modda saatte 60 kilometre hıza çıkabiliyor. Havada kalma süresi ise 27 dakika.

Satış fiyatı: 6 bin 100 TL

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN

SİZ de drone uçurmak için meraklıysanız, ancak önce amatör modellerle denemek istiyorsanız Parrot Bebop 2 modeli tam sizin için. Kompakt boyutları ve akıllı cihazlarla kolay kontrol gibi özellikleri bulunan modelin çekim kalitesi de tatmin edici düzeyde. 14 megapiksellik kamerasıyla ‘Full HD’ çözünürlükte video kaydı yapabilen model, 2 kilometre menzille 25 dakika boyunca uçabiliyor.

Haberin Devamı

Satış fiyatı: 2 bin 199 TL

AVUÇ İÇİ  KADAR

BİR drone düşünün ki avuç içi kadar olsun. Eachine şirketinin geliştirdiği ‘E10C’ adındaki model, tam da öyle. 2 megapiksellik kamerası bulunan E10C, video ve fotoğraf çekimi yapabiliyor. Özel kumanda ile kontrolü sağlanan modelin havada kalma süresi ise 6-7 dakika.

Satış fiyatı: 185 TL

TEKNOLOJİ

 OYUN DÜNYASI

NBA 2K17 satışta

BASKETBOL oyunu sevenlerin gözdesi NBA 2K17 satışa çıktı. Tamamen yenilenmiş MyCareer modu ile dikkat çeken oyunda sahadaki performansınız ve kariyer tercihleriniz farklı sonuçlara yol açıyor.

HAFTANIN TRENDİ

Kalori sayıcılı ağırlık seti

SBS şirketinin geliştirdiği 700’er gram ağırlığında iki dambıldan oluşan set, farklı kas gruplarını çalıştırmaya yönelik hareketleri kayıt altında tutuyor. Yakılan kalori miktarı, Go Life uygulaması aracılığı ile akıllı telefonlardan görüntüleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!