Katar sınırını ‘Türk Mars’ı ile koruyacak

Güncelleme Tarihi:

Katar sınırını ‘Türk Mars’ı ile koruyacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2005 01:55

Hollanda Kraliyet Ordusu’nun kaideye monteli Stinger füze sistemi ihalesini kazanan ASELSAN, bir başka önemli projeye daha imza atma aşamasına geldi. Körfez’in zengin ülkelerinden Katar’ın silahlı kuvvetleri ‘Sınır gözetleme projesi’ kapsamında ASELSAN’la görüşmeye başladı.

Katar Silahlı Kuvvetleri, son dönemde ciddi bir sorun haline gelen sınır ihlalleri ve kaçak göçmenlerin denetlenerek kontrol altına alınması ihtiyacının karşılanması için kara, hava ve deniz sınırlarını gözetlemek amacıyla entegre bir keşif-gözetleme sistemi kurmayı gündemine alınca, ASELSAN’la görüşme başlattı.

TEST EDİLDİ:

Bu kapsamda söz konusu projenin ilk bölümünü oluşturan kara sınırlarının gözetlenmesine ilişkin araştırmalarla ilgili ASELSAN’ın ‘MARS-V’ zırhlı keşif-gözetleme aracı, Katar Silahlı Kuvvetleri uzmanlarınca incelenerek test ve denemelere tabi tutuldu. ASELSAN yetkilileri, görüşmelerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söylediler. Söz konusu aracın sahip olduğu sensör altyapısı ve komuta kontrol yazılımının, Katar’ın ihtiyaç duyduğu, ‘Keşif gözetleme ve istihbarat, sınır gözetleme, komuta kontrol unsurlarına hedef bilgisi desteği, hedef ve hareketlerin belirlemesini’ karşılayacak kapasitede olduğu belirtildi.

KOLAY TESPİT:

Gündüz ve gece, her türlü hava koşulunda, bozuk arazide ve tehdit altında tamamen bilgisayar kontrollü görev yapabilen ‘MARS-V’, 38 kilometre mesafede araç konvoylarını ve 15 kilometre mesafede yayaları tespit edebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!