Kaskoya 20 YTL fazla ödeyen yanan arabasına üzülmüyor

Güncelleme Tarihi:

Kaskoya 20 YTL fazla ödeyen yanan arabasına üzülmüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 00:00

Son dönemde İstanbul’da meydana gelen kundaklamalar otomotiv sahiplerinin kaskolarının bu türde olayları teminatlarına alıp almadığını merak etmelerine neden oluyor.

Otomotiv sahipleri son olaylardan sonra kaskolarının kapsamıyla ilgili sigorta şirketlerini telefon yağmuruna tutmaya başladı. Bazı kasko poliçeleri otomatik olarak terör olayları ve kundaklamaları kapsarken, bazı şirketlerin poliçelerinde ise ek sözleşme yapmak gerekiyor. Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkuer, özellikle son birkaç haftada, meydana gelen kundaklama olayları nedeniyle sigortalılarından poliçelerinin bu türde olayları teminat kapsamına alıp almadığına dair soruların sıklıkla gelmeye başladığını söyledi. Utkuer, sektörün genelinde satılan kasko ürünlerinin çoğunun terör teminatını otomatik olarak kapsayan paket poliçe şeklinde olduğunu belirtti.

OLMAYANLAR EKLETEBİLİYOR: Kendilerine son olaylar nedeniyle tazminat talebinin gelmediğini de ifade eden Utkuer, kaskosu bu tarz hasarları karşılamayanların da sigorta bedeline göre değişmekle beraber 20 YTL’den başlayan ek maliyetle kapsama alanını genişletebildiklerini kaydetti. Utkuer, kasko yaptıracaklara sigorta şirketlerinden satın aldıkları ürünlerin genel ve özel şartlarına dikkat ederek, geniş kapsamlı poliçe satın alıp almadıklarını kontrol etmeleri önerisinde de bulundu.

SİGORTANIN ÖNEMİ: Anadolu Sigorta Yetkilileri de, son günlerde sigortalıların poliçelerinde bu teminatın bulunduğuna dair teyidini almak için kendilerini aradığını belirtti. Ürünün teminat kapsamına bakıldığında, tüketici tercihinde terör teminatının olmasının karar vermede öncelikli etken olmadığını dile getiren yetkililer, ancak son dönemde yaşanan olayların, sigortanın önemini bir kez daha ortaya çıkardığını kaydetti. Anadolu Kasko Sigortası poliçesinde, terör ve üçüncü şahısların kötü niyetli hareketlerine karşı teminatlar paket kapsamında sağlanıyor. Ancak otomotiv sahiplerine, ürünü satın alırken teminat kapsamı hakkında bilgi almaları öneriliyor. AXA Oyak Genel Müdürü Yardımcısı Ali Erlat, kötü niyetli kişiler tarafından verilecek zararlar ve aracın yanmasının kasko sigortalarında zaten teminat kapsamında olduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Ancak, olayın kaynağının terör olaylarına bağlanması durumu değiştirir. Böyle olunca kasko sigortası genel şartlarına göre poliçede terörün ayrıca teminat kapsamına alınıp alınmadığına bakılır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!