Kartlar akıllanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kartlar akıllanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 17:28

Cardtek Şirketler Grubu’nun yeni şirketi OneClick, ulaşım ve akaryakıt sektörlerinde tüketicilere hizmet sunacak. Bu sayede tüketiciler aracından inmeden mobil ödeme yapacak, vapura binerken turnike geçişini akıllı telefonuyla sağlayacak ve ulaşım kartları birer akıllı karta dönüşecek.

Haberin Devamı

Finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren Cardtek Şirketler Grubu, ödeme sistemleri teknolojilerinin çeşitli sektörlerde de kullanılmaya başlamasıyla bu alanda yeni bir şirket kurdu. OneClick ismini taşıyan bu şirket, son tüketicinin kent yaşamındaki hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. İlk aşamada ulaşım ve akaryakıt sektörleri olmak üzere iki farklı alanda hizmet sunacak olan OneClick, Türkiye’deki ilk projesini İzmir’de İzmirimKart ile gerçekleştirdi. İlk global projeleri ise Hindistan’da Bangalore ulaşım kartı ve Portekiz’de Porto şehir kartı oldu.

ULAŞIM KARTLARI AKILLANIYOR
OneClick Transit, şehir içinde toplu taşımacılıkta kullanılan kartları yalnızca ulaşım kartı olmaktan çıkarıp, otoparklarda, akaryakıt istasyonlarında, turistik alanlarda ve kültür merkezlerinde ödeme yapmak için kullanılabilen bir akıllı şehir kartı olarak konumluyor. OneClick Transit ile sunulan kart sistemlerinin sağladığı imkanlar sayesinde tek bir kartı ödeme aracı olarak kullanabilecek; kullanıcılar, verilen tüm hizmetlere kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilecekler.

Haberin Devamı

GELECEK: AKILLI ŞEHİR ÇÖZÜMLERİ
OneClick; akıllı şehir hayatı için akıllı yürüyen merdivenler, güneş enerjisiyle çalışan hizmetler, otomatik park sistemleri ve atık yönetimi için dijital çözümler gibi akıllı şehir yaşamı için yeni teknolojileri araştırmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!