Karlıtekin: 5 yılda 1 THY daha yarattık

Güncelleme Tarihi:

Karlıtekin: 5 yılda 1 THY daha yarattık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2008 00:00

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, son beş yılın değerlendirmesini yaparak THY’nin yanına bir THY daha koyduklarını açıkladı. Candan Karlıtekin, Bosna Havayolları’nın yüzde 49’u için teklif verdiklerini, Avusturya Havayolları ile ilgilendiklerini, İstanbul-Bağdat hattını açtıklarını ve yeni bir yer işletme şirketi kurduklarını söyledi.

110 uçağa ulaştık

Candan Karlıtekin, küresel bir havayolu şirketi olmak için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Uçak filomuzda 2003 yılında 65 uçak varken şu anda 110 uçağa ulaştık. Bu rakam yıl sonunda 119 olacak. Filomuzun ortalama yaşı Avrupa’nın en genç filolarındaki gibi 6 dır. 5 yıl önce iç ve dış hat sayımız 104 iken bu yıl 141’e yükselmiştir. 2003’de 10 milyon olan yolcu sayımız bu yıl 23 milyona yükseldi. Bu rakamın içinde 3,5 milyonluk Sunexpres havayolu yolcuları yoktur. Bu şekilde Avrupa’da yolcusu en çok artan şirket durumuna geldik. Personel sayımız 5 yıl önce 10 bin 239 iken bu yıl 14 bine yükseldi."

Sun Express ile yaptığıkları iç hat operasyonu ile Anadolu coğrafyasını bir kanaviçe gibi işlediklerini belirten Candan Karlıtekin, şöyle devam etti:

Gelirler ikiye katlandı

"Ankara’da hangar inşaatını başlattık. Teknik A.Ş’yi kurduk. Burada Pratt&Whıtney ile ortak uçak bakım merkezi kurduk. İkram da bir devrim yaparak Do&Co şirketini hizmete soktuk. Piyasa şartlarını revize ederek Star Alliance üyeliğini gerçekleştirdik. Anadolujet operasyonunun başlattık. Ayrıca eğitimde de bir devrim yaparak uçaş akademisine 3 eğitim uçağı ve A320 smilatörü aldık. 3 adet A310 uçağını kargo uçağına dönüştürdük. A340 uçaklarının yolcumuzun kabin içi eğlencesini ve konforunu düşünerek yeniledik. Başarılı bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Sonuç olarak teslim aldığımız THY’nin yanına bir THY daha koyduk. THY’nin gelirlerini ikiye katladık. Sıkı maliyet yönetimiyle petrol fiyatlarındaki artışın etkisini minimize pozisyona getirdik."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!