Karel'e beş kat fazla talep

Güncelleme Tarihi:

Karele beş kat fazla talep
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 15:03

Karel Elektronik’in halka arzında 12-13 Ekim günlerindeki talep toplama süreci tamamlandı. Şirket hisselerine halka arz miktarının 5 katı talep geldiği bildirildi.

Yüzde 45 olarak belirlenen yurtdışı yatırımcılara ayrılan hisselere yüksek talep gelmesi sonucu ek satış hakkının kullanıldığı belirtilen açıklamada, yüzde 30.96’sı halka açılan Karel’in toplam 5 bin 635 milyon adet hissesinin satışının gerçekleştiği kaydedildi.

Talep toplama sürecinde halka arz birim hisse fiyatı 4.36 YTL olarak belirlenmişti. Halka arzda toplam 50 kurumsal yatırımcı ve 4.519 adet bireysel yatırımcıdan talep geldi. Ek satışla birlikte yüzde 30.96’sı arz edilen Karel’in toplam 5 bin 635 milyon adet hissesinin satışı gerçekleştirildi.

Karel Genel Müdürü Serdar Tunaoğlu, talep toplama sürecinde elde ettikleri başarıda pazardaki yenilikçi ve güçlü konumlarının yanı sıra geleceğe yatırım yapan dinamik bir şirket olmalarının etkili olduğunu vurguladı. Halka arzla elde edilen kaynağın hedeflerine daha güçlü bir şekilde yürümek için en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydeden Tunaoğlu, “Karel, dünya ölçeğinde hedefleri olan bir kuruluş. Küresel rekabet gücümüzü artırmayı ve PBX pazarında dünyanın en büyük 10 üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Ar?Ge yatırımlarımızı ve üretim kapasitemizi artırmayı planladık. Satış ve pazarlama alanında yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz. İhracat faaliyetlerimizi, yurtdışında şubeler açarak, ortak üretim tesisleri kurarak ve dış pazarlarda marka yatırımları yaparak geliştireceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!