Karel, ’halk’tan toplayacağı parayı Hindistan’a yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Karel, ’halk’tan toplayacağı parayı Hindistan’a yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 00:00

Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret, gerçekleştireceği 14.2 milyon dolarlık halka arzdan sağlayacağı gelirin bir bölümüyle Hindistan’da fabrika kuracak. Karel Genel Müdürü Sinan Tunaoğlu, "Beş yıldır Hindistan’a PBX santralları satıyoruz. İlk aşamada 1.5 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz" dedi.

KAREL Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, halka arzdan elde edilecek gelirle yurt içi ve yurt dışında yatırım yapacak. Halka arzdan yaklaşık toplam 21.4 milyon YTL (14.2 milyon dolar) gelir elde edilmesi bekleniyor. Şirketin 20 yıllık birikimini kullanarak büyümeyi amaçladıklarını söyleyen Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tunaoğlu, halka arzdan elde edilecek gelirle yaklaşık 5.2 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı ve 3 milyon dolarda üretime yatırım yapacaklarını söyledi. Tunaoğlu, "Hindistan’da üretim tesisi kurmayı planlıyoruz" dedi.

HİNDİSTAN’A YATIRIM:

Beş yıldır Hindistan’da PBX santrallarının satış faaliyetlerini sürdüren Karel’in, ilk aşamada Hindistan’da 1 ila 1.5 milyon dolar civarında yatırım planladığını anlatan Tunaoğlu, bu şekilde önümüzdeki yıl ülkedeki pazar payını yüzde 6’dan yüzde 12’ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Karel’in, üretim faaliyetleri için ülkedeki yerel distribütörü ile ortaklık kurması planlanıyor. 2004 yılının Ekim ayında devlet ihalelerine katılma hakkı kazanan şirket, 2006 yılında özellikle kendi içinde özel iletişim ağı olan demir yolları, hava yolları ve polis departmanları gibi resmi kurumlarla birlikte, Hindistan ordusu tarafından açılan ihalelere yoğunlaşacak.

PAZAR PAYI YÜZDE 60:

Karel Genel Müdürü Serdar Tunaoğlu, 20 ülkeye ihracat yapan Karel’in Türkiye’de yüzde 60 pazar payı ile lider durumda olduğunu söyledi. Karel’in geride bıraktığı 20 yıllık süre içinde teknoloji alanında dünya çapında söz sahibi bir kuruluş haline geldiğini ifade eden Tunaoğlu, başta telefon santralları ve buna bağlı çevre birimleri olmak üzere telekomünikasyon ekipmanları, elektronik devre kartı, proje hizmetleri, telekomünikasyon alanında ticari ürün, Ar-Ge hizmetleri ve servis hizmetleri gibi geniş bir faaliyet alanı olduğunu anlattı.

ARZ İÇİN ÜÇÜNCÜ GİRİŞİM:

Tunaoğlu, Karel’in daha önceki halka arz girişimleri konusunda, ilk girişimlerinde Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını, 2004 yılındaki ikinci girişimde de çeşitli nedenlerle halka arzı ertelediklerini, son olarak 2006 yılı 6 aylık sonuçlarıyla bu halka arzı gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!