Karbon ayak izini sıfırlama hedefi

Güncelleme Tarihi:

Karbon ayak izini sıfırlama hedefi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2024 07:00

Edding Türkiye Genel Müdürü Yüce Tümer, Edding olarak, önceliklerinin sosyal, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Tümer, “Türkiye operasyonu olarak ofiste temiz enerji kaynağı kullanıyoruz. Şirketimizin global kurallarını ülkemizde de yüzde 100 uyguluyoruz. İlerleyen dönemde karbon ayak izini sıfırlama hedefindeyiz” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR STRATEJİ

Avrupa’nın en büyük tüketim ürünleri fuarlarından Ambiente Frankfurt, bu yıl da kırtasiye ve ofis dünyasından hobi ve sanat malzemelerine kadar geniş bir yelpazede ürün ve yenilikleri bir araya getirdi. Fuarda katılımcılarla bir araya gelen Edding Türkiye Genel Müdürü Yüce Tümer, Edding’in sürdürülebilir bir strateji benimsemeyi taahhüt ederek, çevresel ve sosyal etkiyi merkeze alan bir dönüşüm sürecine girdiğini duyurdu. Tümer şunları söyledi:

100’DE 100 GERİ DÖNÜŞÜM

“Edding ürünlerinin yüzde 70’i yeniden doldurulabilir. Şirkette attığımız her adımda önceleyeceğimiz şeyler sosyal sürdürülebilirlik, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik olacak. Bir ürün üretilirken kaçınılmaz biçimde karbon ayak izi oluşuyor. Bu ürünü birincil maddelerle ürettiğinizde bu daha da artıyor. Önümüzdeki üç yıl içinde üretim değişiklikleri ve yeni ambalaj çözümleri yoluyla CO2 emisyonlarımızı en az 3 bin ton azaltmayı hedefliyoruz. En çok satan markörümüz olan Edding 3000’in gövdelerinde kullanılan malzemeyi, birincil alüminyumdan tüketici sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) alüminyuma çevirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ambalaj şirketi LINHARDT ile iş birliği yaparak, 2024 itibarıyla üretimde PCR alüminyuma geçiyoruz. Buna paralel olarak, Bautzen tesisimizdeki Edding ürünlerinin diğer plastik aksamları da 2024 yılında yüzde 100 geri dönüştürülmüş polipropilene dönüştürülecek. Edding kar amaçlı bir şirketten evrilerek amaç için kar elde eden bir şirket olma yolunda ilerleyecek. Attığımız her adımda önceliğimiz sosyal sürdürülebilirlik, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilirlik olacak. Türkiye operasyonu olarak da ofiste temiz enerji kaynağı kullanıyoruz. Şirketimizin global kurallarını ülkemizde de yüzde 100 oranında uyguluyoruz. İlerleyen dönemde karbon ayak izini sıfırlamak istiyoruz.

BÜYÜME HEDEFİ

Haberin Devamı

2023 yılını hedeflerinin çok üzerinde tamamlayan Edding, toplamda Euro bazında yüzde 28 büyüme kaydetti. Globalde ise 161 milyon Euro ile 176 milyon Euro arasında konsolide satış geliri elde etti. 2024 yılı için büyüme hedefini Euro bazında yüzde 22 olarak belirleyen Edding Türkiye, iyimser senaryoda bunun yüzde 30’lara kadar çıkmasını öngörüyor.”

 

BAKMADAN GEÇME!