Karbon ayak izini azaltacaklar

Güncelleme Tarihi:

Karbon ayak izini azaltacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 14:57

Bilim İlaç, düzenlediği İş Ortakları Zirvesi dolayısıyla oluşan 5.8 ton karbon ayak izini sıfırlamak için İzmir yakınlarındaki Kores Rüzgar Santrali’nin karbon emisyon azaltım sertifikalarına kaynak aktardı.

Haberin Devamı

Yapılan hesaplamada, katılımcıların etkinlik mekanına ulaşımları sonucunda oluşan karbon salınımları, etkinlik esnasında kullanılan araç ve gereçler, aydınlatma, ısıtma, soğutma nedeni ile kullanılan enerji, etkinlik esnasında servis edilen ikramların hazırlanması ve kullanılan malzemelerin etkinlik alanına taşınması, baskılı materyaller, stantlar, broşürler ve etkinlik esnasında ortaya çıkan atığın bertaraf edilmesi esnasında ortaya çıkan karbon salınımları dikkate alındı. Düzenlenen etkinlikte karbon ayak izi 5,81 ton olarak hesaplanırken, bu etkinlik sonucunda oluşan karbon ayak izi, İzmir yakınlarındaki Kores Rüzgar Santrali’nin karbon emisyon azaltım sertifikaları ile nötrlendi.

2011-2014 stratejik planı kapsamında karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik faaliyet planı hazırlayan ÅŸirket, 2014 yılı sonunda, 2009 yılı gerçekleÅŸmesine göre karbon ayak izini yüzde 7 azaltmayı hedefliyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!