Karayolları kapanan yolları açmak yerine yenilerini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Karayolları kapanan yolları açmak yerine yenilerini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2001 00:00


Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü Kar Mücadele Ekipleri, kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kapanan yolları açmak yerine, yeni yollar yaptı.

Bölge Müdürü Fikri Atak, bu yıl bölgelerinde geçen yılların aksine kurak bir kış mevsimi yaşandığını, kar mücadelesi için oluşturulan ekiplerin, yol yapım çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Atak, şunları söyledi:

''Yaz aylarında yol yapım, onarım ve asfaltlama işlerinde çalışan ekiplerimiz, kış aylarında da kar nedeniyle kapanan yollarımızı açmak için çalışırlar. Ancak, bu yıl kış mevsimi geçen yıllara oranla oldukça kurak geçti ve kar mücadele ekiplerimize fazla iş düşmedi. Bu nedenle yol yapım çalışmalarımızı sürdürdük. Bu sürede Kayseri-Ankara karayolunun Çalış-Topaklı arasındaki 5 kilometrelik kesimin yapım çalışmasını tamamladık. Çalış-Kalaba arasındaki 11 kilometrelik kesimde de büyük mesafe katetdik. Bu yolumuzu da yıl sonuna kadar tamamlayacağız ve Kayseri-Topaklı arasındaki 70 kilometrelik yolu, bölünmüş yol olarak hizmete sunacağız.''

Atak, yapım çalışmaları devam eden 8 kilometre uzunluğundaki Hacılar-Erciyes yolunun da, bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!